Znani so tudi rezultati spomladanskega roka splošne mature

Tudi letošnja 29. generacija sedanje eksterne mature oz. 57. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. julij 2023 ob 10:27
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka splošne mature 2023 na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Veseli so, da so tudi letos, kljub vsem nevščečnostim z epidemijo koronavirusa na začetku njihove srednješolske poti, splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti.

Tudi letošnja 29. generacija sedanje eksterne mature oz. 57. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat. Četrti letnik - Splošne gimnazije, je obiskovalo 94 dijakinj in dijakov, k spomladanskemu roku mature jih je pristopilo 92. Vsi, razen enega, ki opravlja maturo v dveh delih, so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno število točk 21,26. Štirje maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,3 %, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Beležijo tudi štiri dijake, ki so dosegli 28 in 29 točk, kar jim daje realne možnosti, da dosežejo prag 30 točk, po vpogledu in upravičeni pritožbi na RIC.

Znani so rezultati poklicne mature, foto: Špela Jambriško

Znani so rezultati poklicne mature spomladanskega roka na GFML


Letos je k splošni maturi pristopila tudi 3. generacija dijakov in dijakinj Umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 29 dijakinj in dijakov, 24 jih je pristopilo k spomladanskemu roku mature. Vsi, razen dveh, so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno kar 20,00 točk. Dve dijakinji pa sta postali zlati maturantki, kar je prvič v triletnem obdobju maturantov umetniške gimnazije.

Zlati maturanti spomladanske splošne mature 2023 so Nela CopotRene Zorman, Iza Šiftar (vsi občina Murska Sobota), Rene Žižek (občina Tišina), Ema Kovač (občina Beltinci) in Zigi Omerzel (občina Novo mesto).

Tudi dijaki Maturitetnega tečaja so bili uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj. Vsi so maturo uspešno opravili, z zavidljivim povprečjem 23,2 točke.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo potekala v ponedeljek, 10. julija 2023 ob 20.30 uri na Glavnem trgu v Ljutomeru.




Več v Kultura in izobraževanje