V Ljutomeru podelili maturitetna spričevala

Na Glavnem trgu je potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval, kakor tudi kipcev Franca Miklošiča zlatim maturantom in dijakom za posebne dosežke.

Prlekija-on.net, sreda, 12. julij 2023 ob 09:49
Zlati maturanti, foto: GFML

Zlati maturanti, foto: GFML

V prvi polovici julija so bili znani rezultati splošne in poklicne mature na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer (GFML). K spomladanskemu roku splošne mature je ljutomerski gimnaziji pristopilo 92 dijakov. Vsi, razen enega, ki opravlja maturo v dveh delih, so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno število točk 21,26.

»Veseli smo, da smo tudi letos, kljub vsem nevšečnostim z epidemijo koronavirusa na začetku njihove srednješolske poti, splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti. Tudi letošnja 29. generacija sedanje eksterne mature oziroma 57. generacija maturantk in maturantov GFML je dosegla odličen rezultat,« je povedal ravnatelj Zvonko Kustec. Prag 30 točk in več, kar pomeni, da so postali zlati maturanti, je preseglo šest dijakov programa splošne gimnazije.

Znani so rezultati poklicne mature, foto: Špela Jambriško

Znani so rezultati poklicne mature spomladanskega roka na GFML


K splošni maturi je letos pristopila tudi tretja generacija dijakov programa umetniška gimnazija, smer gledališče in film. K maturi je pristopilo 24 dijakov, opravilo jo je 22, njihovo povprečno doseženo število točk je 20. Zlati maturanti so postali Nela Copot, Rene Zorman, Iza Šiftar (vsi iz Mestne občine Murska Sobota), Rene Žižek (Občina Tišina), Ema Kovač (Občina Beltinci) in Zigi Omerzel (Občina Novo mesto). Uspešni so bili tudi dijaki, ki so opravljali maturitetni tečaj, opravilo ga je vseh pet, njihovo povprečje je bilo 23,2 točki.

Poklicno maturo je na GFML opravljalo 30 dijakinj in dva dijaka. Uspešni so bili vsi. Dve dijakinji - Stela Križanič iz Stročje vasi in Lara Vebarič Žagar (Občina Apače) - sta dosegli 22 od 23 točk in postali zlati maturantki, ki sta prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo. Prav tako je poklicno maturo opravilo vseh 12 kandidatk, ki so obiskovale izobraževanje odraslih v poklicnem tečaju Predšolska vzgoja.

Slavnostna podelitev maturitetnih spričeval, kakor tudi kipcev Franca Miklošiča zlatim maturantom in dijakom za posebne dosežke, je bila v ponedeljek, 10. julija, na Glavnem trgu v Ljutomeru, maturantom pa so čestitali in jim zaželeli vse dobro na nadaljnji življenjski poti ravnatelj GFML Zvonko Kustec, predstojnica Zavoda za šolstvo OE Murska Sobota Darja Farič Klemenčič in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Znani so tudi rezultati spomladanskega roka splošne mature





Več v Kultura in izobraževanje