Grossmannov festival fantastičnega filma in vina na seznamu 25. najbolj kul festivalov na svetu

Seznam izpostavlja festivale, ki se trudijo biti inovativni, vabljivi, ter so tudi kulinarično in lokacijsko zanimivi.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. julij 2023 ob 08:14
19. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

19. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Na seznamu 25. najbolj kul filmskih festivalov na svetu za leto 2023 po izboru ameriške revije MoveMaker Magazin, najbolj brane neodvisne filmske revije na svetu, se je znašel tudi Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Seznam izpostavlja festivale, ki se trudijo biti inovativni, vabljivi, ter so tudi kulinarično in lokacijsko zanimivi, toda - kot pravi Tim Molloy, glavni urednik revije MovieMaker - "nič ni bolj kul kot spoznavanje novih ljudi, ki v prihodnjih letih in desetletjih postanejo prijatelji, zavezniki in »sozarotniki".

Letošnjo kul žirijo so sestavljali Katie Bignell in Ian Bignell (Festival Formula) ter filmarji Hanadi Elyan (Salma's Home), Camrus Johnson (She Dreams at Sunrise), Aaron Hills (Cinedigm, Fish Kill Flea), Geoff Marslett (Quantum Cowboys), Sylvia Caminer (Follow Her) in Ondi Timoner (Last Flight Home), Syliva Caminer pa je za Grossmannov festival zapisala, da je najbolj edinstven festival, ki se ga je udeležila ter poleg filmskega programa izpostavila čarnobnost lokacije, presežno kulinarično ponudbo, gostoljubnost, pristno in zabavno ekipo ter prav takšno rafting izkušnjo in zaključila: "Zaradi teh čudovitih in neverjetnih trenutkov želim pohiteti s snemanjem novega žanrskega filma samo zato, da se lahko vrnem v Ljutomer."

Na seznamu že leta 2013

Grossmannov festival so bralci revije MovieMaker že leta 2013 izglasovali za enega od petih najboljših horror/sci-fi festivalov na svetu, nato pa je bil s strani njihovih strokovnih žirij uvrščen med 30 najboljših svetovnih žanrskih festivalov 2019 in 50 najboljših žanrskih festivalov 2021.

"Veseli smo, da se festival Grossmann tako s filmskim, kot spremljevalnim programom ter zanimivim naborom gostij in gostov zvenečih imen, ki nosijo glas o festivalu po svetu, redno uvršča med najzanimivejše dogodke na zemeljski obli, zato naslenje leto nikar ne zamudite jubilejne 20. izdaje," pa ob tem sporočajo organizatorji.

Letos so festivalske datume premaknili na junij v želji, da k sodelovanju in še večji udeležbi pritegnejo srednješolsko populacijo. Tako bo tudi prihodnje leto, zatorej na snidenje junija 2024.

Spodaj pa še nekaj foto razglednic iz 19. Grossmanna.




Več v Glasba in film