Severovzhod ponovno zajelo silovito neurje, potekajo številne intervencije

Naše kraje je ponovno zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi, ponekod je padala toča.

Prlekija-on.net, torek, 25. julij 2023 ob 11:00
Neurje na severovzhodu

Neurje na severovzhodu

Tudi v torek je naše kraje zajelo neurje z močnim vetrom in nalivi, ponekod je padala toča. Naši bralci o toči poročajo v Negovi, Janževem Vrhu, Radencih, Murski Soboti... Poročajo tudi o prekinitvi električne energije, predvsem v radgonskem koncu. Ponekod so danes imeli že tretjič neurje, tudi s točo. Spodaj je nekaj fotografij neurij na severovzhodu, ki ste nam jih posredovali.

Agencije RS za okolje (Arso) je za celotno Slovenijo izdala oranžno opozorilo, saj bo po vsej državi velika verjetnost neurij.

Intervencije gasilcev
Potekajo številne intervencije, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Po napovedih bo v torek spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, pojavljale se bodo tudi močnejše nevihte. Ponekod bo čez dan zapihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 28 °C.

V sredo dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo, možna bo še kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18 °C, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V torek dopoldan nas je ponovno zajelo neurje

Okoli 44 tisoč odjemalcev ostalo brez napajanja z električno energijo


Tudi na severovzhodu ponovno neurja Kako je pri vas

Objavil/a Prlekija-on.net dne Torek, 25. julij 2023

Severovzhod je tudi danes zajel močnejši veter in malivi Trenutno se stanje umirja. Je pa Arso za danes izdal opozorilo, saj bo po vsej državi velika verjetnost neurij. Tako je bilo na Sp. Kamenščaku

Objavil/a Prlekija-on.net dne Torek, 25. julij 2023
V neurju je zelo poškodovalo tudi trojiško cerkev

Veliko razdejanje v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah po torkovem neurju





Več v Narava