Ormoška policista s hitro odzivnostjo in požrtvovalnostjo uspela preprečiti najhujše

Matej Hlebec in Filip Luci sta v četrtek med delom na območju Središča ob Dravi okrog 2. ure zjutraj opazila, da je prišlo do požara na gospodarskem objektu. S hitro odzivnostjo in požrtvovalnostjo sta policista tako uspela preprečiti najhujše ter dodatno škodo, ki bi lahko nastala v požaru.

Prlekija-on.net, torek, 25. julij 2023 ob 15:04
Filip Luci in Matej Hlebec

Filip Luci in Matej Hlebec

Ormoška policista Matej Hlebec in Filip Luci sta v četrtek, 20. julija, med delom na območju Središča ob Dravi okrog 2. ure zjutraj opazila, da je prišlo do požara na gospodarskem objektu. Opazila sta, da se požar širi na stanovanjsko hišo, zato sta, da bi stanovalce čimprej opozorila na nevarnost, vklopila zvočne signale. Eden izmed njiju se je namenil iskat vhod v hišo, da bi zbudil ljudi, drugi pa je poklical na pomoč.

V nadaljevanju sta policista stanovalcema pomagala pri urejanju dostopa za gasilce in premikanju vozil z dvorišča, skupaj so poskrbeli še za živali v hlevu.

S hitro odzivnostjo in požrtvovalnostjo sta policista tako uspela preprečiti najhujše ter dodatno škodo, ki bi lahko nastala v požaru.

Požar so pogasili gasilci PGD Obrež in Središče ob Dravi, katerim gre prav tako zahvala za svoje požrtvovalno delo.

Gasilci

V Središču ob Dravi pogorel gospodarski objekt in del ostrešja stanovanjske hiše

Več v Kultura in izobraževanje