Če ne bo nepredvidenih vremenskih dogodkov, naj bi okvare na srednje napetostnem omrežju danes odpravili

Danes ob 15.50 uri je bilo še okoli 250 odjemalcev brez napajanja z električno energijo. Na nizko napetostnem omrežju bo za odpravo okvar potrebno nekoliko več časa.

Prlekija-on.net, sreda, 26. julij 2023 ob 15:49
Izpadi električne energije

Izpadi električne energije

Močne nevihte z vetrom, ki so v zadnjih dneh zajele severovzhodni del Slovenije, so na celotnem oskrbnem območju družbe Elektro Maribor povzročile okvare električnega omrežja tako na srednje napetostnem kot  tudi na nizko napetostnem omrežju. Razmere so bile zelo hude, saj je bilo kar 44.000 odjemalcev brez oskrbe z električno energijo.

Danes ob 14.00 uri  je še okoli 800 odjemalcev brez napajanja z električno energijo.

Ob 15:50 je še okoli 250 odjemalcev brez napajanja z električno energijo.

S preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev sodelavci skušajo  zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo.

Če ne bo nepredvidenih vremenskih dogodkov, planirajo okvare, ki so na srednje napetostnem omrežju, danes odpraviti. Na nizko napetostnem omrežju bo za odpravo okvar potrebno nekoliko več časa.

Številni so še brez napajanja z električno energijo

Na območju Elektra Maribor še dva tisoč odjemalcev brez napajanja z električno energijo


Ker so škode na električnem omrežju zelo kompleksne in posledično tudi zelo nevarne (veliko podrtih dreves na električno omrežje in veliko podrtih stojnih mest), še enkrat prosijo uporabnike za strpnost, da lahko monterji opravijo svoje delo ustrezno kvalitetno in predvsem brez kakršnih koli nesreč.

O izpadih in okvarah na omrežju so obvestili tako lokalne skupnosti, Center za obveščanje in civilno zaščito. Prav tako so vsa obvestila objavljena tudi na spletni strani.

Družba je zagotovila ves razpoložljiv kader. Prav tako so dodatno angažirali tudi vse možne zunanje izvajalce, ki so bili pripravljeni priskočiti na pomoč.

"Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo in vseh nevšečnosti, ki jih prekinitev napajanja z električno energijo prinese s seboj. Uporabnike prosimo za razumevanje in prosimo, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo," še sporoča Elektro Maribor.Več v Gospodarstvo