V nedeljo zjutraj in dopoldne ob nevihtah možni močni nalivi in sunki vetra

Arso je za nedeljo za celotno Slovenijo izdal oranžno opozorilo, saj so zjutraj in dopoldne ob nevihtah možni močni nalivi in sunki vetra.

Prlekija-on.net, sobota, 29. julij 2023 ob 18:24
Ponovno so možni močni nalivi in sunki vetra, foto: Iris Tirš

Ponovno so možni močni nalivi in sunki vetra, foto: Iris Tirš

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo ponoči oblačnost naraščala. Ponoči bodo predvsem v zahodni in severni Sloveniji občasno že krajevne plohe ali nevihte. V nedeljo zjutraj in dopoldne bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, nekatere bodo lahko tudi močnejše. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo, predvsem v hribovitem svetu bodo še možne posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 23 do 26, na Primorskem okoli 28 °C.

Arso je izdal opozorilo, saj so v nedeljo zjutraj in dopoldne ob nevihtah možni močni nalivi in sunki vetra. Za nedeljo je za celotno Slovenijo izdano tudi oranžno opozorilo.

V ponedeljek in torek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo v torek nadaljevale tudi v noč. V sredo bo nestanovitno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Oranžni alarm
Za nedeljo je izdano oranžno opozorilo, vir: Arso



Več v Narava