Obnovljena cesta Bioterme – Mala Nedelja je bila svečano odprta za promet

Po cesti so prvi zapeljali starodobniki društev Johann Janez Puch, Traktorski veterani in Drakovski biki.

Branko Košti, nedelja, 30. julij 2023 ob 19:01
Odprtje ceste Bioterme - Mala Nedelja

Odprtje ceste Bioterme - Mala Nedelja

V tretjem dnevu praznovanja letošnjega praznika Občine Ljutomer, v soboto 30. julija. je bila svečano odprta in s tem uradno predana prometu obnovljena lokalna cesta Bioterme - Mala Nedelja.

Investicija, katero je izvajalo Komunalno podjetje Ormož s podizvajalcem, Cestnim podjetjem Ptuj, je bila zaključena v mesecu juniju, njena vrednost je 860 tisoč evrov. V sklopu projekta je bila izvedena razširitev, utrditev in asfaltiranje ceste v širini pet metrov in dolžini nekaj manj kot en kilometer, izgradnja pločnika za pešce, zgrajeno krožišče pri kapeli v Moravcih, urejeno odvodnjavanje in javna razsvetljava.

Na otvoritveni slovesnosti v krožišču, ki sta jo vodila Sara in Matic Munda, sta zbrane nagovorila predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki se je zahvalila izvajalcem za dobro opravljeno delo, vodstvu krajevne skupnosti za tvorno sodelovanje in krajanom za potrpežljivost v času izvajanja del. V nadaljevanju je napovedala tudi skorajšnji začetek izvajanja sanacije plazu na cesti Bioterme - Gomila, katere vrednost bo presegla en milijon evrov. Prisotne, predvsem domačine, je razveselila z novico, da je Občina uspela na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobiti sofinancerska sredstva za ureditev prostora na prostoru stare osnovne šole.

Rekonstrukcija lokalne ceste Bioterme - Mala Nedelja

Malonedeljsko krožišče je dobilo zaključni asfaltni sloj


S prerezom traku so, za kraj in tudi Občino pomembno pridobitev, namenu predali županja, direktor Bioterm Miran Blagovič, direktorica KP Ormož Pavla Majcen in predsednik KS Mala Nedelja, blagoslovil pa jo je domači župnik Srečko Fras.

Po kratki pogostitvi in ohladitvi s hladno pijačo so cesto preizkusili starodobniki iz društev Johann Janez Puch iz Ljutomera, Traktorski veterani iz Stare Gore in Drakovski biki. Na pot proti Biotermam jih je pospremil mladi harmonikar Svit Malek.

V Biotermah so udeležence otvoritve pričakale stojnice turističnih ponudnikov, hladna pijača, obilna in okusna jedača, glasbena zabava in smeh, za katerega sta poskrbela nepogrešljiva Franček (Tim Žerdin) in Micika (Ana Novak), učenca OŠ z mentorico, upokojeno učiteljico Danico Potrč.




Več v Gospodarstvo