Igralec iz Košarkarskega kluba Lotmerk odhaja v slovito Barcelono

Jakob Šiftar, ki drugače prihaja iz Moravskih Toplic, bo svojo košarkarsko pravljico nadaljeval v Kataloniji, v slovitem klubu FC Barcelona, kjer so se kalili Navarro, brata Gasol, Jasikevičius, Bodiroga, Lakovič in številni drugi.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. julij 2023 ob 08:13
Jakob Šiftar

Jakob Šiftar

V Prlekiji in Pomurju se je zgodil prestop, kot ga še naše okolje ni videlo. Mladi, šele 14-letni član Košarkarskega kluba Lotmerk bo v nadaljevanju kariere branil dres slovite Barcelone.

Jakob Šiftar je svoje prve košarkarske korake naredil pri svojih 8 letih v Murski Soboti pri KK Radenski Creativ, kjer je igral do svojega 12. leta. Hitro je pokazal svoj razkošen košarkarski talent in vodstvene sposobnosti na parketu. Po štirih uspešnih sezonah je zaradi dobrega dela in močne ekipe prestopil v prestolnico Prlekije - Ljutomer, v Košarkarski klub Lotmerk. Ekipa, ki je prejšnja leta že nastopala v 1. SKL je tako dobila igralca, kakršnega je potrebovala za borbo za najvišja mesta tekmovanju 1. SKL. V Ljutomeru je nastopal za selekciji U14 in U16, kjer je v dveh sezonah še dodatno razvil svoje košarkarsko znanje. V sezoni 2022/23 je bil z naskokom najboljši strelec 1. lige U14, s povprečjem 42,2 točke na tekmo.

Zanimanje zanj pokazali domala vsi večji slovenski klubi, nato tudi številni tuji

Po dobrih predstavah (individualnih in ekipnih) so kmalu zanimanje zanj pokazali domala vsi večji slovenski klubi, njegove dobre predstave pa so opazili tudi izven Slovenije. Tako so interes pokazali priznani klubi in košarkarske akademije - Real Madrid, Joventut Badalona, Ulm..., najbolj pa se je zanj ogrela slovita FC Barcelona, kamor se je aprila odpravil na 3-dnevno preizkušnjo in testiranje. Tudi tam je pokazal svoj razkošen talent in dvoma več ni bilo - Jakob bo svojo košarkarsko pravljico nadaljeval v Kataloniji, v slovitem klubu FC Barcelona, kjer so se kalili Navarro, brata Gasol, Jasikevičius, Bodiroga, Lakovič in številni drugi.

Jakob je tudi letos v mesecu maju nastopal na turnirju NBA Junior v Beogradu, kjer je igral za ekipo Slovenija U14. Tudi na tem turnirju je Jakob pokazal zelo dobre predstave, kjer so ga košarkarski skavti uvrstili med pet najbolj obetavnih košarkarjev na turnirju letnik 2009.
V avgustu Jakoba še čaka tudi uradni prvi nastop za slovensko reprezentanco, v Slovenj Gradcu na Slovenia ballu.

Jakob je trenutno visok 195 cm, igra na poziciji od 1 - 3, je natančen strelec z dobrim prodorom, dobro čita igro in je zelo dober v igri ena na ena.

Konec avgusta pa se bo Jakob, ki drugače prihaja iz Moravskih Toplic, preselil v Barcelono, kjer bo nadaljeval svojo košarkarsko pot, saj je z gigantom podpisal 4-letno pogodbo. "V Košarkarskem klubu Lotmerk smo zelo ponosni na ta uspeh, dokazali pa smo, da se lahko z dobrim trenerskim kadrom in delom tudi v majhnih sredinah dela zelo kvalitetno in da se da doseči uspehe," so še ob tem sporočili iz KK Lotmerk.

Jakob, srečno!




Več v Šport