5. dan praznovanja 67. praznika Občine Ljutomer v znamenju gledališkega jubileja

V Domu kulture v Ljutomeru je potekala osrednja obeležitev 120-letnice povezane gledališke dejavnosti.

Prlekija-on.net, torek, 1. avgust 2023 ob 10:25
5. dan praznovanja 67. praznika Občine Ljutomer

5. dan praznovanja 67. praznika Občine Ljutomer

V poneedeljek, 31. julija, je potekal 5. dan praznovanja 67. praznika Občine Ljutomer. Med 9.30 in 10.30 uro je Splošna knjižnica Ljutomer v sodelovanju s slaščičarno FLO Cukeraj pripravila pravljično uro s peko hrustljavk. Številni otroci so pripravljali vsak svojo hrustljavko, sam potek peke pa sta spremljali tudi direktorica OU Občine Ljutomer Aleksandra Godec Mavhar in direktorica knjižnice Vesna Laissani.

Ob 17.30 uri je bila v organizaciji Splošne knjižnice Ljutomer v Parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru kreativna delavnica na temo zelene pismenosti s Kato Laštro za vse generacije. Delavnice sta se udeležila tudi ljutomerska podžupana Boris Filipič in Janko Špindler.

Ob 19.30 uri je bila v Galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru otvoritev razstave ob 120-letnici povezane gledališke dejavnosti. Razstavo so pripravili Splošna knjižnica Ljutomer, KD Ivan Kaučič Ljutomer in KD 2020 Ljutomer, številne zbrane, ki so si ogledali razstavo, pa so nagovorile direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Vesna Laissani, predsednica KD Ivan Kaučič Ljutomer Mira Rebernik Žižek in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

Ob 20. uri je bila v Domu kulture v Ljutomeru osrednja obeležitev 120-letnice povezane gledališke dejavnosti. Na ogled je bil film, v katerega so bili zajeti odlomki gledaliških predstav iz preteklosti in intervjuji z nekdanjimi in sedanjimi gledališkimi igralci. Dogodka se je udeeležilo več kot 30 igralcev, ki so v raznih gledaliških predstavah stopili na ljutomerski oder, županja pa jim je ob tej priložnosti poderila dežnike z logom Leto prleških vrednot in zelene pismenosti.




Več v Kultura in izobraževanje