Podelili Miklošičevo nagrado in priznanja za leto 2023

Miklošičevo nagrado je prejel ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer, priznanja pa Ivanka Marko iz Ljutomera, Tatjana Mihorič s Cvena in Bernard Rebernik iz Ljutomera.

Prlekija-on.net, sreda, 2. avgust 2023 ob 12:39
6. dan praznovanja 67. praznika Občine Ljutomer

6. dan praznovanja 67. praznika Občine Ljutomer

V torek, 1. avgusta, je potekal 6. dan praznovanja 67. praznika Občine Ljutomer. Ob 10. uri se je, v organizaciji Splošne knjižnice Ljutomer, v Parku 1. slovenskega tabora v Ljutomeru pričela pravljična ura pod hrasti. Pravljičarka Aleksandra Šömen je otrokom prebirala najrazličnejše pravljice.

Ob 18. urio so v Mladinskem kulturnem centru Ljutomer skupina Bosi in Selma Franov iz dueta Beročka predstavili pesmarice in albuma prleških pesmi. Dogodek sta organizirala Javni sklad Republike Slovenije za kulture dejavnosti, območna izpostava Ljutomer, in KD 2020 Ljutomer.

Ob 20. uri se je v Domu kulture Ljutomer pričela slovesnost s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj za leto 2023. Slavnostni govornik je bil skladatelj Lojze Krajnčan, zbane pa je nagovorila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Miklošičevo nagrado je prejel ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer, priznanja pa Ivanka Marko iz Ljutomera, Tatjana Mihorič s Cvena in Bernard Rebernik iz Ljutomera.




Več v Kultura in izobraževanje