Zaradi poplavljenega cestišča zaprta cesta med Razkrižjem in Srednjo Bistrico

Zaprti sta tudi cesti Sv. Jurij ob Ščavnici - Radenci, v Radencih pri podvozu in Ptuj - Zavrč zaradi poplavljenega cestišča.

Prlekija-on.net, sobota, 5. avgust 2023 ob 07:57
Popolna zapora ceste zaradi razlitja Mure

Popolna zapora ceste zaradi razlitja Mure

Po Sloveniji so zaradi obilnega deževja, poplav in plazov zaprte številne ceste. Tudi Mura ponekod že počasi prestopa bregove. Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta cesta Črenšovci - Razkrižje, med Razkrižjem in Srednjo Bistrico.

Zaprti sta tudi cesti Sv. Jurij ob Ščavnici - Radenci, v Radencih pri podvozu in Ptuj - Zavrč zaradi poplavljenega cestišča.

Reka Ščavnica ima v Pristavi trenutno pretok okoli 30 m3/s, višina je 260 cm. Mura ima v Gornji Radgoni pretok okoli 1.360 m3/s, višina je 470 cm. V spodnjem grafu lahko podatke spremljate v živo.

Pretok ŠčavnicePretok Mure

Na avtocesto ponekod možno tudi brez vinjete

Zaradi poplav so zaprte tudi številne ceste na Severno Primorskem, Gorenjskem, Koroškem, Štajerskem in v Osrednji Sloveniji. Razmere se ves čas spreminjajo in poplavljajo nova območja. Vozniki, upoštevajte navodila dežurnih služb in ne vozite na poplavljena območja ali na zaprte ceste.

DARS voznike obvešča, da na območjih, kjer promet po regionalnih, državnih in lokalnih cestah ni možen, lahko uporabljajo avtocesto tudi z vozili brez vinjete.

Na avtocestah vozite previdno, zaradi večjih količin vode na vozišču je ponekod omejena hitrost.

Do Ljubljane možno po dolenjski avtocesti

Štajerska avtocesta je zaprta med Žalcem in Vranskim proti Ljubljani ter med Blagovico in Šempetrom proti Mariboru. Zaprti so tudi uvozi Blagovica, Trojane in Vransko proti Mariboru.

Pot med Ljubljano in Celjem oziroma Mariborom je v obe smeri možna po dolenjski avtocesti:
- ter naprej po cestah Brežice - Bistrica ob Sotli - Mestinje - Šentjur - Dramlje;
- ali Brežice - Bistrica ob Sotli - Mestinje - Podplat - Poljčane - Slovenska Bistrica;
- na Hrvaško do Zagreba proti Gruškovju in proti Mariboru.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes čez dan dež slabel. V nedeljo bodo še občasne krajevne padavine, popoldne tudi posamezne plohe in nevihte.




Več v Gospodarstvo