Vodni top pomaga pri čiščenju cest

S ponovno dostopnostjo in prevoznostjo cest je možno spet prihajati na poplavljena območja. Pri tem je pomagal tudi vodni top policije.

Prlekija-on.net, sreda, 9. avgust 2023 ob 17:22
Vodni top pomaga pri čiščenju cest, foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Vodni top pomaga pri čiščenju cest, foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Vodni top policije je v Občini Gorenja vas - Poljane pomagal pri čiščenju cest, na katere so poplave nanosile blato, mulj in drug material. Gorenjo vas sta dopoldne obiskala tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc.

Kot je ob obisku povedal minister, je »slovenska policija svojo nalogo v prvih dneh naredila odlično - skupaj z ostalimi reševalnimi službami in civilno zaščito. Danes počasi prehajamo v fazo sanacije, zato smo aktivirali tudi vodni top, da skupaj z gasilci počisti ceste. Dali smo ga najprej tu v občino Gorenja vas - Poljane, kjer so potrebni te pomoči. Lahko pohvalim občino, vse občinske strukture in seveda civilno zaščito, gasilce, brez katerih gre tukaj zelo težko, da so že vzpostavili zelo dobro prevoznost cest. Vendar je še vedno teh cest veliko in zato smo tudi v policiji angažirali vodni top za pomoč pri pranju in čiščenju cest

Ljudje naj poskrbijo za varnost pri čiščenju in odpravljanju posledic poplav

Minister je opozoril na varnost pri čiščenju in odpravljanju posledic poplav ter na varovanje premoženja. »Dogajajo se nesreče pri sanaciji objektov. Prosim ljudi, ki pomagajo čistiti, vse prostovoljce in občane, ki čistijo svoje premoženje, hiše po krajih in vaseh, da so posebej previdni. Prišlo je do velike škode, odprti so kanalizacijski jaški, ogromno je jam, infrastruktura ni stabilna, zato prihaja do različnih nesreč, poškodb, tudi smrtnih žrtev. Tukaj je treba biti še posebej previden. Seveda je treba paziti ne samo na lastno varnost, ampak tudi na varnost ostalih ljudi, ki sodelujejo pri sanaciji objektov in čiščenju. Moje opozorilo in opozorilo pristojnih služb je zato še posebej na mestu

S ponovno dostopnostjo in prevoznostjo cest je možno spet prihajati na poplavljena območja. »Poleg prostovoljcev in intervencijskih služb žal prihajajo tudi nepridipravi. Zato še posebej pozivam vse občane in prebivalce, da če vidijo ali opazijo kakršne koli sumljive ljudi, da to takoj sporočijo na številko 113 ali obvestijo policijo na najbližji policijski postaji. Samo tako bomo lahko preprečili kraje in tatvine premoženja ter kazniva dejanja. V tem trenutku Slovenija tega ne potrebuje,« je pozval minister Poklukar.




Več v Gospodarstvo