Tudi na Glavnem trgu v Ljutomeru zapel klopotec

Razstavljenega »gospoda«, ki ga je mestu Ljutomer podaril Matija Bratuša, so pripeljali na vozu in ga sestavili visoko na drogu, kjer bo kraljeval vse do martinovanja.

Prlekija-on.net, sreda, 16. avgust 2023 ob 13:25
Postavljanje klopotca v Ljutomeru

Postavljanje klopotca v Ljutomeru

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer vsako leto poskrbi za postavljanje klopotca na Jeruzalemu in na Glavnem trgu v Ljutomeru. Po navadi se v Ljutomeru postavlja na dan prleškega sejma po celen Lotmerki. Ker je letos odpadel, je društvo v sodelovanju s Klubom prleških babic klopotec postavilo na Veliko mašo, 15. avgusta.

Razstavljenega "gospoda", ki ga je mestu Ljutomer podaril gospod Bratuša, so pripeljali na vozu in ga sestavili visoko na drogu, kjer bo kraljeval vse do martinovanja. Prleški dedeki so se zelo potrudili, da je glavni mojster sestavljanja, Miran Stajnko dobil vse dele lepo po vrsti. Pri opravilih je pomagal podžupan Janko Špindler.

Številne prisotne so nagovorili: ljutomerska vinska kraljica Martina XXI Sandra Kaučič, podžupan Boris Filipič in predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Stanislav Kaučič. Prvič se je opravil tudi blagoslov pod vodstvom msg. Izidorja Veleberija. Za kulturni program so poskrbeli: Kvartet Jeruzalem in harmonikarja Julija ter Tadej Ozmec. Prireditev je po prleško povezovala Mira Rebernik Žižek in poudarila pomen ohranjanja kulturne dediščine ter prleškega narečja.

Prisotni so uživali ob dobri kapljici in postružjačah, ki so jih spekle članice Kluba prleških babic, kakor se za praznik spodobi.

Postavljanje klopotca na Jeruzalemu

Na Jeruzalemu postavili klopotec





Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46