Poslovil se je častni občan Občine Ormož

Milan Ritonja je bil med drugim direktor in soustanovitelj tovarne »Jože Kerenčič« Ormož, ki sta se ji v teku let po njegovi zaslugi pridružila obrata Carrera in Optyl.

Prlekija-on.net, petek, 18. avgust 2023 ob 11:24

Sporočamo žalostno vest, da nas je v 93. letu starosti zapustil ...

Objavil/a Občina Ormož dne Sreda, 16. avgust 2023

Poslovil se je Milan Ritonja

Občina Ormož je sporočila žalostno vest, da se je v 93. letu starosti poslovil častni občan Občine Ormož Milan Ritonja. "Milana Ritonjo se spominjamo kot direktorja in soustanovitelja tovarne »Jože Kerenčič« Ormož, ki sta se ji v teku let po njegovi zaslugi pridružila obrata Carrera in Optyl. Milan Ritonja je bil požrtvovalen gospodarstvenik, ni mu bilo težko potrkati na vrata mnogih svetovno znanih gospodarskih subjektov in jih nagovarjati, da zgradijo in odprejo svoje obrate v Ormožu. Tovarna »Jože Kerenčič« in Carrera Optyl sta v času Milana Ritonje bila ena največjih zaposlovalcev v Spodnjem Podravju," so zapisali.

Milan Ritonja je bil tudi politično aktiven, v osemdesetih letih je bil predsednik Izvršnega sveta skupščine občine Ormož in predsednik Skupščine občine Ormož. Predvsem zaradi svojega dolgoletnega uspešnega delovanja na gospodarskem področju, je leta 2009 bil imenovan za častnega občana Občine Ormož.

Župan Danijel Vrbnjak z občinsko upravo se mu ob tem zahvaljuje za vse storjeno ter svojcem izrekajo iskreno sožalje. Žalna knjiga bo odprta v avli Občine Ormož, Ptujska cesta 6, Ormož, še v petek 18.8.2023 v poslovnem času občinske uprave.




Več v Črna kronika