Slovenijo že zajela neurja, padala je debela toča

Neurja so se že razbesnela nad Obalo in na Goriškem, Koper je zajel močen naliv, v Ajdovščini pa je padala debela toča v velikosti jajca.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. avgust 2023 ob 13:58

Ajdovščino je prizadelo neurje s točo (nevihta omenjena prej). Po prvih ocenah je padala toča debela kot jajce. Foto: Martin Vidmar

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 28. avgust 2023

V Ajdovščini je padala debela toča

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo, Slovenijo je od zahoda že zajelo močno neurje z debelo točo. Neurja so se že razbesnela nad Obalo in na Goriškem, Koper je zajel močen naliv, v Ajdovščini pa je padala debela toča v velikosti jajca.

Agencija RS za okolje (Arso) je sicer izdala opozorilo, da bodo danes ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji tudi dolgotrajni nalivi.

Primorsko so že zajele prve nevihte z močnimi nalivi, ki se bodo dopoldne zadrževale in obnavljale predvsem v zahodnem delu Slovenije. Sredi dneva in popoldne se bo pas intenzivnih padavin pomikal prek osrednje Slovenije proti vzhodu. Najmočnejše nalive pričakujejo ob močnem višinskem vetru južnih smeri predvsem na območju med Snežnikom in Kamniško Savinjskimi Alpami.

Za območja, ki so bila prizadeta že ob poplavah v začetku meseca, so zaradi večje ranljivosti le-teh izdali opozorilo najvišje (rdeče) stopnje, sicer pa za ostala območja velja oranžno vremensko opozorilo.

Ponovno prihajajo neurja

Za sever države izdano rdeče opozorilo


Uff kako nebo nad okolico Kopra. Ahmed Bužimkić

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 28. avgust 2023

Marijana Pejakić - Cesta, Ajdovščina.

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 28. avgust 2023

Semedela pred nekaj minutami Video: Petra Božič

Objavil/a Primorske Novice dne Ponedeljek, 28. avgust 2023



Več v Narava