Zajelo nas je neurje, padala je tudi toča

Vremenoslovci napovedujejo deževje še v naslednjih urah, ko bo težišče padavin nad vzhodnim delom Slovenije, predvsem na območju Zasavja, savinjske, podravske regije, Koroške in tudi precejšnjega dela Štajerske.

Prlekija-on.net, torek, 29. avgust 2023 ob 18:06
Nevihtni oblaki nad Prlekijo

Nevihtni oblaki nad Prlekijo

V torek popoldan so severovzhod države zajela neurja z močnim vetrom in nalivi, ponekod v Prlekiji in Prekmurju je padala tudi toča. Vremenoslovci napovedujejo deževje še v naslednjih urah, ko bo težišče padavin nad vzhodnim delom Slovenije, predvsem na območju Zasavja, savinjske, podravske regije, Koroške in tudi precejšnjega dela Štajerske. Na teh območjih Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) pričakuje količino padavin med 50 in 80, morda krajevno tudi blizu sto litrov na kvadratni meter. Ob tem ARSO poudarja, da bo ta tip padavin bolj enakomeren, bolj nad večjimi območji, brez predvidoma res ekstremnih nalivov, tako da bo vpliv na vodotoke nekoliko počasnejši. Vendar se bo še naprej povečevala namočenost zemljine in s tem povečane druge vrste ogroženosti.

Zvečer bodo še možne nevihte s krajevnimi nalivi. Ponoči bo oblačno z občasnimi padavinami. Na Primorskem se bo burja nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 17 °C.

V sredo bo oblačno z občasnim dežjem, ki ga bo več v južni Sloveniji, kjer bo še možna kakšna nevihta. Popoldne bodo padavine slabele in zvečer večinoma ponehale. Pihal bo severni do vzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 22 °C.

V torek naj bi deževalo na vzhodu

Težišče padavin bo nad vzhodom, povečana nevarnost za nastajanje plazov


Nad severovzhodom ponekod že neurja z močnim vetrom in nalivi Kako je pri vas

Objavil/a Prlekija-on.net dne Torek, 29. avgust 2023
Objavil/a Vlasta Grah dne Torek, 29. avgust 2023
Objavil/a Miran Kapun dne Torek, 29. avgust 2023
Objavil/a Aleš Kolmanič dne Torek, 29. avgust 2023



Več v Narava