Ormoški policisti med vikendom prijeli 37 Afganistancev, ki so na nedovoljen način vstopili v državo

Po končanem postopku so vsi tujci bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. september 2023 ob 07:24
Tujce so prijeli na območju Ormoža in Središča ob Dravi

Tujce so prijeli na območju Ormoža in Središča ob Dravi

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 1. septembra, ob 18.40 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 20.00 so v Ormožu prijeli osem državljanov Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so pred tem na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

V soboto, 2. septembra, ob 02.00 so opravili dva zasega snovi, za kateri se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po preliminarnem pregledu sledi hitri postopek o prekršku Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 2.40 so v Središču ob Dravi prijeli sedem državljanov Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so pred tem na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

Tujce so izsledili na železniški postaji

Na železniški postaji Ormož izsledili tri državljane Afganistana


Ob 6.00 so bili na kraju kaznivega dejanja Velika tatvina, vlom v osebni avtomobil v naselju Cvetkovci. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 9.00 so bili obveščeni o treh kaznivih dejanjih Tatvine denarja iz vozil v naselju Cvetkovci, po vse zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19.10 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Izsiljevanja. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

V nedeljo, 3. septembra, ob 4.36 so na vlaku v Ormožu izsledili tri državljane Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

Ob 6.10 so v naselju Obrež izsledili 9 državljanov Afganistana, popoldne pa še 10 državljanov Afganistana, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije. Po končanem postopku so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.




Več v Črna kronika