Dobrodelna prireditev Dober den pri Mali Nedli privabila množico obiskovalcev

Večerno dogajanje v znamenju enkratne zabave s klapo Solaris in skupino Mambo Kings.

Branko Košti, ponedeljek, 11. september 2023 ob 17:54
Dober den pri Mali Nedli

Dober den pri Mali Nedli

Sobotna prireditev Dober den pri Mali Nedli je privabila številne obiskovalce od blizu in daleč. Pričela se je že v zgodnjem, toplem jesenskem popoldnevu s pozdravnim nagovorom predsednika krajevne skupnosti Boštjana Žerdina in s prihodom praporščakov društev, organizacij iz zavodov z območja krajevnih skupnosti Mala Nedelja in Radoslavci, ki so svoje dejavnosti predstavljali tudi na številnih stojnicah.

Sledila je povorka starodobnih vozil društva Oldtimer Stara Gora, motoristi domačega moto kluba Pürgaške sekire so se na prizorišče pripeljali na čelu z obetavnim mladim motokrosistom, devetletnim domačinom Olijem (Oliverjem) Maukom, kateri v svoji kategoriji že tekmuje na državnem prvenstvu motokrosistov. »Bencinski« del povorke so zaključili mladi ljubitelji mopedov Tomos, Drakovski biki.

Dogodku so prisostvovali tudi najvišji predstavniki Občine, županja mag. Olga Karba in podžupana Janko Špindler in Boris Filipič, vsi trije so zbrane tudi nagovorili.

Organizatorji so za vse popoldne pripravili pester program za obiskovalce, ki so se lahko sprehodili med stojnicami društev in organizacij, se poučili o njihovem delovanju, nekatere stojnice so ponujale tudi okušanje domačih dobrot, slaščic, medu in medenih pridelkov in izdelkov ter seveda vin domačih vinogradnikov. Tudi športniki so se predstavili na svoji stojnici, izredno zanimanje so pritegnili mladi domačini, člani judo kluba Prlekija. Pod vodstvom trenerja Narseja Lackoviča, državnega reprezentanta iz Drakovcev, so prikazali trening juda in tudi nekaj borb, v katerih so se z njimi lahko pomerili tudi obiskovalci. Vso popoldne je potekal pester kulturni, predvsem glasbeni program sedanjih in tudi nekaterih že bivših učencev osnovne šole in vrtca ter okoliški harmonikaši. Pomodrovala sta nepogrešljiva Franček in Micika, za humor je skrbel Samo Tuš - Korl. Združeni malonedeljski gostinci niso nikogar pustili žejnega in lačnega, še posebej je teknil brezplačni bograč lovskih kuharskih mojstrov.

Večerno dogajanje je bilo namenjeno zabavi, za ogrevanje so zapeli in zaigrali člani klape Solaris, nadaljevanje pa je potekalo v znamenju skupine Mambo Kings, ki je z bogatim repertoarjem številnih glasbenih zvrsti, poskrbela za enkratno zabavo do zgodnjih jutranjih ur.

Vsaka prireditev Dober den pri Mali Nedli, letos je bila tretja, ima dobrodelni namen, saj čisti prihodek od nje namenjajo v dobrodelne namene. Letošnjega bodo namenili družini v Občini Črna na Koroškem za pomoč pri odpravi posledic vodne ujme.




Več v Družabno