Voznik na avtocesti po desni strani prehiteval reševalno vozilo na nujni vožnji

Vozniku je bila izrečena globa. Na avtocesti je prehitevanje po desni strani namreč prepovedano.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. september 2023 ob 07:47
Rešilec

Rešilec

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, tri kazniva dejanja, eno kršitev javnega reda in miru, eno povoženje divjadi in manjši požar.

V štirih prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, v dveh nesrečah pa sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Voznik osebnega avtomobila je bil nepreviden pri vožnji vzvratno na parkirišču v Bakovcih in je trčil v peško, ki se je pri tem lahko telesno poškodovala.

V Murski Soboti pa se je lahko telesno poškodoval voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču.

Na področju kriminalitete so obravnavali poškodovanje fasade na stanovanjski hiši v Gomilici, tatvino denarja v Kruplivniku in odvzem mladoletne osebe, kjer je eden od staršev drugemu onemogočal stike z otrokom.

Javni red in mir sta kršili dve osebi na javni prireditvi v Lutvercih. Ob prihodu policistov na kraj sta se pomirili in s kršitvijo prenehali.

V kuhinji stanovanjske hiše v Radvencih je prišlo do manjše eksplozije plina iz plinske jeklenke, ki se je nabral v zraku zaradi prižganega štedilnika. Pri tem je ena oseba utrpela lahke telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na nudenje zdravniške pomoči, požar pa so pogasili gasilci.

Včeraj ob 11.36 so policisti na avtocestni relaciji Turnišče - Dolga vas zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je na avtocesti po desni strani prehiteval reševalno vozilo na nujni vožnji. Vozniku je bila izrečena globa. Na avtocesti je prehitevanje po desni strani namreč prepovedano.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Ljutomer.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00