Svojemu namenu uradno predali prenovljene občinske ceste na območju naselja Pristava

Investicija je zajemala sanacijo lokalne ceste Stročja vas - Pristava, del lokalne ceste Cven - Pristava in sedmih javnih poti v skupni dolžini 3,5 kilometra.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. september 2023 ob 15:51
Odprtje prenovljenih cest v naselju Pristava, foto: Občina Ljutomer

Odprtje prenovljenih cest v naselju Pristava, foto: Občina Ljutomer

S slavnostno otvoritvijo so bile v petek, 15. septembra, svojemu namenu predane prenovljene občinske ceste na območju naselja Pristava. Investicija je zajemala sanacijo lokalne ceste Stročja vas - Pristava, del lokalne ceste Cven - Pristava in sedmih javnih poti v skupni dolžini 3,5 kilometra.

Rekonstruirana sta bila dva premostitvena objekta in izvedene tri avtobusne postaje. Na lokalni cesti Cven - Pristava se je izvedla nova prometna ureditev v sklopu katere je bil na cesti označen kolesarski pas, kar bo prispevalo k zmanjšanju hitrosti motornih vozil na cesti in zagotovilo varno kolesarjenje od Pristave proti Stročji vasi. Vrednost gradbenih del, ki jih je izvedlo podjetje Nograd d.o.o. iz Hotize, je znašala blizu 1,5 milijona evrov.

Na slovesnosti sta o pomenu investicije spregovorila podpredsednik sveta Krajevne skupnosti Stročja vas Milan Halabarec in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je ob tej priložnosti Rudolfu Copotu in Srečku Filipiču podelila zahvalo za opravljena dela v sklopu gradbenega odbora.

Po prerezu traku je blagoslov ceste opravil župnik Goran Merica, ob taktih tamburic članov Kulturnega društva Cven pa so se vaščani Pristave z raznimi prevoznimi sredstvi podali po prenovljeni cesti.