V občini Sv. Jurij ob Ščavnici prepoved izvajanja hrupnih opravil ob nedeljah in praznikih

Ob nedeljah in praznikih je tako prepovedano uporabljati kosilnice, škropilnice, motorne žage in druge naprave z motorji na notranje izgorevanje, vrtalne in brusilne stroje, kladiva in žage ter izvajati druga hrupna in hišna opravila, če je od izvora hrupa do najbližjega bivalnega objekta manj kot 50 metrov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. september 2023 ob 16:24
Ob nedeljah in praznikih se ne bo smelo kositi trave

Ob nedeljah in praznikih se ne bo smelo kositi trave

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici je izdal odlok glede izvajanja hrupnih opravil ob nedeljah in praznikih v občini Sv. Jurij ob Ščavnici. "V skladu s 4. točko prvega odstavka 4. člena Odloka o javnem redu in miru na območju Občine Sveti Jurij ob Ščavnici (Uradni list Republike Slovenije, št. 69/2016) je tako ob nedeljah in praznikih prepovedano uporabljati kosilnice, škropilnice, motorne žage in druge naprave z motorji na notranje izgorevanje, vrtalne in brusilne stroje, kladiva in žage ter izvajati druga hrupna in hišna opravila, če je od izvora hrupa do najbližjega bivalnega objekta manj kot 50 metrov," so zapisali.

Prepoved ne velja za dela, ki so posledica nujnih vzdrževalnih del (npr. sanacija okvar na plinskih, vodovodnih, električnih in drugih omrežjih in napeljavah), kot tudi za pripravo krme za domače živali in obdelavo kmetijskih površin.

"Ker se tovrstne kršitve dogajajo izven rednega delovnika uradnih oseb medobčinskega inšpektorata in redarstva, se lahko prijavijo na Policijsko postajo Gornja Radgona ali na številko 113. Policisti v tem primeru zberejo obvestila ter dokaze in v primeru ugotovljenega prekrška, nam odstopijo predlog kot pristojnemu prekrškovnemu organu. Podobno velja tudi za druge kršitve iz naše pristojnosti, ki se zgodijo izven našega rednega delovnika," so še zapisali.




Več v Gospodarstvo