V dirki pod pokroviteljstvom Občine Križevci zmagal Maugli z Jankom Sagajem

Dirka za pokal Občine Križevci je pomenila tudi konec praznovanja letošnje 25. letnice Občine Križevci. Pokal je zmagovalcu podelil župan Občine Križevci Branko Slavinec.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. september 2023 ob 18:30
Kasaške dirke v Ljutomeru, foto: zajem zaslona

Kasaške dirke v Ljutomeru, foto: zajem zaslona

V nedeljo, 17. septembra, so v Ljutomeru na hipodromu potekale kasaške dirke v Ljutomeru. Na sporedu je bilo sedem dirk, med njimi tudi tradicionalna dirka za pokal Občine Križevci, ki je pomenila konec praznovanja letošnje 25. letnice Občine Križevci. V dirki pod pokroviteljstvom Občine Križevci je zmagal Maugli z Jankom Sagajem, ki je dosegel tudi najboljši kilometrski čas dneva 1:15,3 in to na srednjo distanco. Pokal zmagovalcu je podelil župan Občine Križevci Branko Slavinec.

Na sporedu je bilo tudi Državno prvenstvo za triletne kasače. Vlogo favorita je unovčil L'Nesta z Milanom Žanom (KK Komenda) ki je v zadnjem ovinku izkoristil napako vodilnega Marcella in v ciljni ravnini odbil napad Sagajevih varovancev Vaiane Vive na vajetih Branka Seršena in Muffina na vajetih Janka Sagaja.

Zmage so še Marselino z Jankom Sagajem (KK Ljutomer), Carbon Fiber z Markom Gorencem, Mon Ami Peški z Ajdo Gorenc, Jerca z Darjo Trontelj Dolinšek (vsi trije KK Stožice Ljubljana) ter Erotico s Silvom Bučarjem (KK Šentjernej).

Vsi podrobni rezultati so tukaj.



Več v Šport