120 let organiziranega športa v Ljutomeru

Ob praznovanju so v galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru odprli razstavo.

Prlekija-on.net, torek, 19. september 2023 ob 10:44
120-letnica organiziranega športa v Ljutomeru, foto: Občina Ljutomer

120-letnica organiziranega športa v Ljutomeru, foto: Občina Ljutomer

Leta 1903 je bilo ustanovljeno Telovadno društvo Murski Sokol, predhodnik ljutomerskega fizkulturnega društva, ki je nato nosilo ime Društvo za telesno vzgojo Ljutomer, danes pa se imenuje Telesnovzgojno društvo (TVD) Partizan Ljutomer.

Ob praznovanju so v soboto, 9. septembra, v galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru odprli razstavo. V uvodu slovesnosti je o zgodovini Murskega Sokola v Ljutomeru spregovoril predsednik TVD Partizan Ljutomer Rajko Mlinarič, ki je v imenu društva s strani županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba prevzel priznanje ob praznovanju visokega jubileja.

Telovadno društvo Murski Sokol Ljutomer velja za eno izmed najaktivnejših in največjih društev v zgodovini Ljutomera. Hkrati je bilo tudi prvo društvo na tem območju, ki je skrbelo za organizirano in vodeno vadbo. Skozi skoraj 40-letno zgodovino so člani društva prenesli veliko znanja s področja športa na več generacij Ljutomerčanov. Organizirali so številne športne in kulturne prireditve, ki so bile množično obiskane in so privabljale v Ljutomer obiskovalce iz vseh koncev Slovenije.




Več v Kultura in izobraževanje