Vinska klet Puklavec Family Wines z naložbo v višini 400 tisoč evrov pospešuje proizvodnjo penečih vin

S postavitvijo štirih novih fermentacijskih cistern bo priznani ormoški vinar povečal svojo proizvodno zmogljivost penečega vina za dodatnih 300.000 steklenic.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. september 2023 ob 08:44
Fermentacijske cisterne vinske kleti Puklavec Family Wines

Fermentacijske cisterne vinske kleti Puklavec Family Wines

Vinska klet Puklavec Family Wines je uradno predstavila svojo najnovejšo naložbo v višini 400.000 evrov. S postavitvijo štirih novih fermentacijskih cistern bo priznani ormoški vinar povečal svojo proizvodno zmogljivost penečega vina za dodatnih 300.000 steklenic. Tako bodo dosegli skupno letno proizvodnjo do 1,3 milijona steklenic.

Strategija ormoške vinske kleti je že nekaj let osredotočena na trženje buteljčnih in penečih vin, kar se posledično odraža tudi na vse večji prodaji njihovih izdelkov v teh dveh segmentih. Prav tako strategija podjetja sovpada z globalnimi trendi, kateri še vedno narekujejo rast v potrošnji in porabi penečih vin.

V kleti pravijo, da so v zadnjih treh letih zabeležili izjemen 70-odstotni porast prodaje penečih vin, predvsem na domačem trgu. Njihovo najbolj prodajano peneče vino ostaja Muškatna penina, ki že nekaj let uspešno ohranja priljubljeno mesto pri slovenskem potrošniku.

VIP trgatev vinske kleti Puklavec Family Wines

VIP trgatev vinske kleti Puklavec Family Wines združila 200 izbranih gostov v osrčju Prlekije


Sadovi njihovega predanega dela in jasno opredeljenih ciljev so pripeljali do popolnega izkoristka njihovih zmogljivosti za proizvodnjo penečih vin. Podjetje se je zato odločilo za dobro premišljeno naložbo, ki jim bo omogočila večji obseg proizvodnje, s čimer bodo zadovoljili vedno večje povpraševanje na domačem trgu in si hkrati zagotovili pot za širitev na mednarodne trge. Med drugim bo ta pomembna pridobitev povečala njihovo prilagodljivost, hitro odzivnost na potrebe potrošnikov in spodbudila razvoj novih inovativnih izdelkov.

Tatjana Puklavec, lastnica vinske kleti, pravi: "Trdno verjamemo, da bomo z novo naložbo in povečanimi proizvodnimi zmogljivostmi naše peneče vino predstavili še širšemu krogu kupcev in trgom po vsem svetu. Izjemna rast penin v zadnjih letih potrjuje, da smo dobro usklajeni s tržnimi trendi."

Večje proizvodne kapacitete pozdravljajo tudi njihovi enologi, saj bodo lahko pustili penino dlje časa v tanku, kar bo vplivalo tudi na boljšo perlacijo, bolj sofisticirane mehurčke in še bolj izrazito aromatiko.




Več v Gospodarstvo