Zdravstveni dom Ljutomer pripravil dan odprtih vrat

Obiskovalci so se lahko sprehodili med stojnicami in v prostorih doma, kjer so spoznali različne dejavnosti, ki jih izvajajo v ZD Ljutomer.

Prlekija-on.net, petek, 22. september 2023 ob 14:13
Dan odprtih vrat ZD Ljutomer

Dan odprtih vrat ZD Ljutomer

V petek, 22. septembra, je Zdravstveni dom Ljutomer pripravil dan odprtih vrat, kjer so pripravili številne dejavnosti in vsem obiskovalcem prikazali svoje dejavnosti. Program so odprli s krajšim glasbenim programom in pozdravnim nagovorom, kjer je vse zbrane nagovoril direktor ZD Ljutomer Boštjan Pihlar.

Obiskovalci so se nato lahko sprehodili med stojnicami in v prostorih doma, kjer so spoznali različne dejavnosti, ki jih izvajajo v ZD Ljutomer.

Med drugim so prikazali oživljanje z AED in ogled reševalnega vozila ter pripravili zdravo vadbo pod vodstvom fizioterapevtov. Potekali so zobozdravstveni pregledi s svetovanjem in možnostjo vpisa pri zobozdravniku, posvet s fizioterapevtom, posvet s pediatrom in možnost izbire in vpisa pri pediatru ter predstavitev logopedske in psihološke obravnave.

Obiskovalci so lahko opravili številne meritve, kot so meritve krvnega tlaka, gleženjskega indeksa, analizo telesne sestave, zmogljivost prijema, moč venske črpalke - srčne mišice (podjetje Diafit), merjenje krvnega sladkorja, holesterola in trigliceridov v kliničnem laboratoriju... Vsa svetovanja in meritve so bila brezplačna.

Predstavili so tudi program SVIT z modelom debelega črevesja in s svetovanjem ter predstavitev ostalih dejavnosti, predstavil se je tudi Rdeči križ Ljutomer in društvo diabetikov Ljutomer.




Več v Gospodarstvo