Otroci Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona iz enote Črešnjevci ohranjajo tradicijo in sodelujejo z lokalnim vinogradnikom

Iz nabranega grozdja so v sodelovanju s kuharico skuhali sok.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. september 2023 ob 19:22
Trgatev enote vrtca Črešnjevci

Trgatev enote vrtca Črešnjevci

Prizadevamo si ohranjati običaje ter s tem tradicijo, ki je značilna za naše območje. Omenjeno počnemo na način, da jo strokovni delavci otrokom poskušamo predstaviti kot vrednoto, ki bo v njih živela in ki jo bodo nekoč goreče prenašali naslednjim rodovom.

Enota vrtca Črešnjevci leži na gričevnati lokaciji obdani z vinogradi, ki se razprostirajo daleč naokrog. Kot že nekaj preteklih let smo se tudi letošnjo jesen povezali z lokalnim vinogradnikom. Z nami sodelujejo na način, da nas povabijo v njihove vinograde na obiranje grozdja. Ker trgatev velja za družabni dogodek smo skupaj z otroki, k temu opravilu povabili tudi starše in stare starše. Dobra volja nas je vodila vse od vrtca, pa tja do vinograda. Verjamem, da so tisti, ki so nas po poti srečali, takoj uganili kam smo namenjeni. Otroci so namreč bili opremljeni s predpasniki, klobuki, pὕtami,... Nekateri so se s tem delom srečali prvič, veliki večini pa je bilo že znano - kar so dokazali z iznajdljivostjo pri delu. Pridno in marljivo smo trgali grozdje vsi. Po opravljeni trgatvi smo vedra uporabili za stol, in se zasluženo okrepčali z domačimi sirovimi pogačami, ki so jih v krušni peči spekli gostitelji.

Ker nam današnji čas omogoča spletno povezovanje, smo izkoristili možnost, in se preko video klica povezali z enoto vrtca v Radgoni. Na tak način so otroci imeli priložnost predstaviti in pokazati naše sledenje tradiciji.

Iz nabranega grozdja smo v sodelovanju z našo kuharico skuhali sok. Z njim smo nazdravili na dobro opravljeno delo in sodelovanje vseh deležnikov. Tako smo znova potrdili našo vizijo vrtca »Skupni koraki nas vodijo k odličnosti«.

Zapisala: Darja Vajngerl, mag. prof. inkl. ped.




Več v Najmlajši