Svojemu namenu predali prenovljeno športno igrišče pri OŠ Razkrižje

Investicija je zajemala: preplastitev asfaltnega igrišča, ureditev odvodnjavanja, zaris črt za ekipne športe, namestitev novih košarkarskih košev ter namestitev nove ograje med igriščem in vrtcem.

Prlekija-on.net, sreda, 27. september 2023 ob 15:51
Prenovljeno športno igrišče pri OŠ Razkrižje

Prenovljeno športno igrišče pri OŠ Razkrižje

Slovesnost ob uradni predaji obnovljenega športnega asfaltnega igrišča pri Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje svojemu namenu, je potekala v petek, 22. septembra 2023, posvetili so jo Dnevu slovenskega športa.

Ureditev športnega asfaltnega igrišča pri Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje je sofinancirala Fundacija za šport iz sredstev Javnega razpisa za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024, na katerega se je prijavila Občina Razkrižje.

Investicija je zajemala: preplastitev asfaltnega igrišča, ureditev odvodnjavanja, zaris črt za ekipne športe, namestitev novih košarkarskih košev ter namestitev nove ograje med igriščem in vrtcem.

Dodatna dela, ki so jih opravili: Ureditev ograje ob občinski javni poti (povišanje ograje, izdelava vrat za dostop intervencijskih vozil ter priložnostno parkiranje avtomobilov na igrišče, ureditev asfaltnega dovoza na igrišče, povišanje in barvanje konstrukcije ograje ob občinski cesti, barvanje kandelabrov za reflektorje, popravilo in barvanje golov, zaris črt za tenis, naročili pa so tudi strokovni nadzor nad opravljenimi deli.

Izvajalec del je bilo podjetje Nograd d.o.o. iz Hotize.

Predvidena vrednost nvesticije je bila 76.199,78 EUR. Fundacija za šport je prispevala 30.742,00 EUR. Občina Razkrižje je prispevala 45.457,78 EUR za predhodno planirana dela in za dodatna dela še 4.000 EUR. Tako, da je celotna ureditev igrišča stala nekaj čez 80.000 EUR.

Slovesnosti ob otvoritvi so se udeležili učenci OŠ Razkrižje in otroci vrtca pri OŠ Razkrižje, ki so ta dan imeli športni dan ter ostali občani. Goste so nagovorili ravnateljica OŠ Razkrižje Anica Šimonka, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, predsednik Športne Zveze Ljutomer Mirko Rauter, predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije Regijske pisarne Murska Sobota Jožek Špilak in predstavnica izvajalca podjetja Nograd d.o.o. Viktorija Žunič.

Učenci so pripravili lep, slovesnosti primeren program iz katerega je bilo zaznati, kako veseli so obnovljenega igrišča.




Več v Gospodarstvo