Bivši dijak GFML se s svojim filmom poteguje za najvišjo slovensko filmsko nagrado

Matic Dominko, filmski režiser in študent na AGRFT je letos dokončal svoj prvi dokumentarni film z naslovom SMRT. Film se naslednji teden poteguje za najvišjo možno slovensko filmsko nagrado - Vesna za najboljši študijski film, na festivalu slovenskega filma, ki bo potekal v Portorožu.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. september 2023 ob 08:36
SMRT

SMRT

Matic Dominko, bivši dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, filmski režiser in študent filmske in televizijske režije na Akademiji za Gledališče, Radio, Film in Televizijo (AGRFT), ki prihaja iz majhne vasice Nedelica v Prekmurju, je letos dokončal svoj prvi dokumentarni film z naslovom SMRT. Film se naslednji teden poteguje za najvišjo možno slovensko filmsko nagrado - Vesna za najboljši študijski film, na festivalu slovenskega filma, ki bo potekal v Portorožu.

Če si kdo želi ogledati film, bo premierna projekcija filma na festivalu potekala v soboto, 7.10.2023 ob 15:00 v Razstavišču Monfort, Portorož.

SMRT je kratki dokumentarni portret o spiritualnem death metal bandu iz Turnišča, Prekmurje, po imenu SMRT. Film se fokusira na osebnost/družinsko življenje članov banda in na skupinsko energijo, ki jih med seboj povezuje. Namen filma je pokazati kontrast med tem, kako metalci predstavljajo sebe na odru in med tem, kakšni srčki so v resnici.

SMRT

Glavna producentka filma je producentka AGRFT mag. Jožica Šmid, zelo pomemben delež k filmu pa je prispeval tudi asistent produkcije Gal Nagode. Direktorica fotografije in snemalka je bila Neža Jankovič, montažerka filma pa Anja Pirtovšek.

V filmu je bila uporabljena zgolj in izključno glasba skupine SMRT, katere avtor je Luka Gjerkeš, izvajalec pa celoten band SMRT.

V filmu nastopajo: Luka Gjerkeš (kitarist), Lan Pahor (pevec), Vili Marinčič (kitarist), Gal Gabriel (bobnar), ter Lukovi družinski člani: Tinkara Čerček, Mirjana Gjerkeš, Branko Gjerkeš in psički Leli, Caidy in Lucky.

Ostali pomembni člani ekipe so še bili:

SNEMALEC ZVOKA: Tonko Sekulo
OBLIKOVALEC ZVOKA: Gregor Bajc
GRAFIČNI OBLIKOVALEC: Lan Pahor
SVETLOBNA IN BARVNA OBDELAVA SLIKE: Neža Jankovič

Foto: Neža Jankovič, Matic Dominko, Lan Pahor, Ela Mimi Pirnar




Več v Glasba in film