V Sovjaku pes poklal osem ovac, v Veržeju pa je pes skočil na mimoidočo občanko

Ob polnoči so policisti izsledili in prijeli osem tujcev, ki so na nezakonit način prečkali notranjo mejo EU, od tega tri državljane Indije, tri Šrilanke in dva Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato bodo po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Prlekija-on.net, petek, 29. september 2023 ob 07:30
En pes je pokončal ovce, drug je skočil v občanko (simbolična fotografija)

En pes je pokončal ovce, drug je skočil v občanko (simbolična fotografija)

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota med drugim obravnavali tri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirišču, povoženje divjadi in osem tujcev pri nedovoljenem prehodu notranje meje EU.

V vseh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, vendar je povzročitelj nesreče v Rakičanu zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in pod vplivom alkohola utrpel še druge posledice - prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Da, voziti je potrebno na zadostni varnosti razdalji. In ne, alkohol ne sodi za volan.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva v Dolnjem Lakošu in vloma v hišo v Vaneči in Beltincih. S preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine lahko že sami precej zmanjšate priložnosti za tovrstna kazniva dejanja. Nekaj koristnih nasvetov in priporočil najdete tudi na spletni strani policije.

Javni red in mir je bil obakrat kršen v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

V Sovjaku je pes poklal osem ovac, ki so bile v ograjenem prostoru. V Veržeju pa je pes skočil na mimoidočo občanko, vendar je k sreči ni poškodoval. Lastnike psov pozivajo, da imajo pse na povodcih in zavarovane oziroma pod nadzorom tako, da niso nevarni za okolico.

V Vanči vasi in Lokavcih sta dve osebi kršili izrečen ukrep prepovedi približevanja, zato so policisti zoper njiju ustrezno ukrepali in tako zaščitili žrtvi nasilja v družini.

Ob polnoči so policisti na relaciji Pince - Lendava izsledili in prijeli osem tujcev, ki so na nezakonit način prečkali notranjo mejo EU, od tega tri državljane Indije, tri Šrilanke in dva Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato bodo po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Policisti so v Murski Soboti našli tri moška kolesa znamke Rog, Nakamura in Fiji ter poskrbeli za njihovo hrambo. V primeru, da so vam bila kolesa teh znamk ukradena ali jih pogrešate, se lahko zglasite na policijski postaji Murska Sobota.

Danes bodo meritve hitrosti z radarjem pogostejše na območju policijske postaje Murska Sobota.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00