Sesalniki za suho in mokro sesanje – kdo, kje in kako jih uporabljati?

Sesalniki so postali nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja, vendar pa se njihova uporaba in zmogljivosti nenehno razvijajo. Med različnimi vrstami sesalnikov se v zadnjem času za pravega junaka v gospodinjstvu izkazujejo izjemno priljubljeni sesalniki za suho in mokro sesanje. Z njihovo vsestranskostjo in učinkovitostjo, lahko obvladujemo tako drobtine na kavču kot tudi razlitje tekočin na tleh.

Oglasno sporočilo, petek, 29. september 2023 ob 08:19
Sesalniki za suho in mokro sesanje

Sesalniki za suho in mokro sesanje

Sesalniki za suho in mokro sesanje se pohvalijo z izjemno sesalno močjo, zato lahko z njimi posesate mokra ali suha tla, fino ali grobo umazanijo in celo najbolj trdovratno umazanijo.

Sesalniki za suho in mokro sesanje - glavne značilnosti

Glavna značilnost sesalnikov za suho in mokro sesanje je njihova večnamenskost. Izjemna sesalna moč in velika posoda, omogočata sesanje najbolj trdovratne umazanije brez prekinitev, pri čemer jih lahko uporabite z ali brez filtrske vrečke.

Te kompaktne in izjemno zmogljive naprave se pohvalijo tudi z inovativnim filtrirnim sistemom, ki se razlikuje tudi glede na zahtevnost uporabe. Osnovnejši modeli imajo vgrajen patronski filter, naprednejši modeli pa ploščati nagubani filter, ki ga lahko celo očistite in sesalniku povrnite moč.

Področja uporabe sesalnikov za suho - mokro sesanje

Sesalniki za suho/mokro sesanje pa so tudi skrbno zasnovani. Pokončna zasnova in kompaktna oblika pripomoreta k temu, da je z njimi mogoče zelo enostavno rokovati, ne glede na to, kdo in kje jih uporablja.

Sesalniki za suho/mokro sesanje zadovoljijo širok krog uporabnikov

Kärcher nam ponuja širok izbor različno zmogljivih modelov, ki jih lahko uporablja vsakdo, ki si želi imeti urejen dom in njegovo okolico.
Ker pa so potrebe uporabnikov zelo različne, so tudi Kärcher sesalniki prilagojeni različnemu rangu uporabnikov:

  • WD 6 za strokovnjake,
  • WD 5 za zahtevne uporabnike,
  • WD 4 za napredne uporabnike,
  • WD 3 za ambiciozne uporabnike,
  • WD 2 za začetnike,
  • WD Battery za mobilno uporabo.

Področja uporabe sesalnikov za suho in mokro sesanje

Z njimi lahko brez težav očistite suho, mokro, fino in grobo umazanijo, poleg tega pa se odlično spopadejo tudi z veliki količinami vode.

Več kot očitno je, da te večnamenske naprave lahko opravijo veliko dela v vašem domu in njegovi okolici, saj jih lahko uporabite:

  • Za čiščenje avtomobila: S pomočjo širokega nabora različnih dodatkov, lahko brez težav očistite oblazinjene dele in vsa težje dostopna mesta v avtomobilu.

  • Pri prenovi: Zahvaljujoč inovativnemu filtrirnemu sistemu lahko brez skrbi posesate tudi najbolj grobe delce in odpaden material.

  • V delavnici: S pomočjo dodatkov za odsesavanje prahu lahko učinkovito in zelo preprosto odstranite prah že med brušenjem, žaganjem in drugih načinih obdelave lesa in drugih materialov.

  • Za sesanje tekočin in črepinj: Visoka sesalna moč in robustna posoda sta glavni razlog, da lahko sesalnike za suho/mokro sesanje uporabite tudi za sesanje črepinj in tekočin.

  • Za sesanje iztekle in razlite vode: Velika posoda se še posebej izkaže v primeru večjih količin razlite tekočine.

  • Na vrtu: S funkcijo pihanja lahko s sesalniki za suho mokro sesanje odstranite tudi listje in drug droben odpadni organski material.

  • V okolici hiše ali stanovanja: S temi zmogljivimi napravami lahko brez skrbi posesate tudi teraso, garažo, delavnico, zunanje stopnice in druge površine v okolici doma.

  • V notranjosti hiše ali stanovanja: Sesalnike za suho/mokro sesanje lahko uporabite tudi za sesanje bivalnih prostorov.

Sesanje avtomobila

Kako uporabljati sesalnike za suho in mokro sesanje?

Kot smo že omenili, je uporaba sesalnikov za suho in mokro sesanje izjemno enostavna.

  • s filtrsko vrečko: v tem primeru sesalnik uporabite za suho sesanje, pri čemer se umazanija zbira v vrečki, ki jo zamenjate takrat, ko je polna;
  • brez filtrske vrečke: v tem primeru sesalnik uporabite za mokro sesanje, pri čemer se tekočina steka direktno v zbiralno posodo, ki jo izpraznite takrat, ko je polna oziroma po vsaki uporabi.

Sesalniki za suho - mokro sesanje

Za Kärcher sesalnike za suho in mokro sesanje pa so bili posebej razviti tudi številni dodatki, ki zagotavljajo še večjo učinkovitost čiščenja in širši obseg uporabe. Med njimi naj izpostavimo:

  • komplete dodatkov, ki so opremljeni z različnimi šobami in zato posebej namenjeni čiščenju avtomobilov, električnega orodja in notranjosti stanovanj;
  • posebno razvite šobe za suho in mokro sesanje, za težje dostopna mesta in za čiščenje avtomobila;
  • Kärcherjev vrtalni lovilec prahu, s pomočjo katerega lahko sesalnik uporabite za direktno sesanje prahu v primeru vrtanja v strop ali steno.

Sesalniki za suho in mokro sesanje so vsekakor investicija v udobje in higieno vašega doma. Z njihovo pomočjo boste lahko uživali v čistem in urejenem okolju brez nepotrebnega truda.




Več v Gospodarstvo