Radovedni Zakaji in zatoji v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka so v vrtcu Mala Nedelja zaznamovali radovedni, ustvarjalni in raziskovalni dogodki.

Prlekija-on.net, sreda, 11. oktober 2023 ob 17:23
Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka od 2. -8. 10. 2023 pod geslom »Zakaji in zatoji radovednosti« so v vrtcu Mala Nedelja zaznamovali radovedni, ustvarjalni in raziskovalni dogodki. Skupaj z otroki smo načrtovali, poglobljeno iskali odgovore in rešitve ter se prepustili toku doživetij. Kot uvodnik v ta zanimiv teden smo v vrtcu izdelali napovednik aktivnosti in križanko za vse radovedne otroke in starše.

Vsak dan smo pripravili različne aktivnosti:

Ponedeljek, 2.10.: BODIMO RADOVEDNI: V oddelkih otrok smo najprej poiskali čimbolj radovedno vprašanje in se podali na lov za odgovorom - teren, knjižnica, pogovor, nato pa pripravili SKUPNO RAZSTAVO RADOVEDNOSTI. Radovedna vprašanja so bila: Kako se oglašajo deževniki? Kje veter spi? Zakaj moramo jesti, spati, piti? Zakaj ima polž hiško?

V prijetnem ponedeljkovem sončnem popoldnevu smo pripravili KOSTANJČKOV TEK Z NARAVNIMI OVIRAMI IN KOSTANJEV PIKNIK S STARŠI, kjer smo SKUPAJ Z MALIM GROLEKOM ISKALI POT DO JESENSKEGA ZAKLADA ter se na igrišču vrtca v prijetni družbi sladkali s pečenimi kostanji.

Torek, 3.10.: KREATIVNA TRŽNICA IZ NARAVNEGA MATERIALA: Otroci so bili zelo ustvarjalni in tako so ob igri s plodovi narave nastali še ježki iz listja, klopotci iz koruznega stebla... Preizkusili so se v trebljenju buč in luščenju koruze. Najmlajši pa sosse igrali z listki dreves.

Sreda; 4.10.: PIKAGOGA IN MINI KINO: V telovadnici vrtca smo pripravili posebno predstavitev naše Pikagoge knjigoljubke, ki je otvorila našo vrtčevsko knjižnico in otrokom pripravila Minikino z ogledom lutkovne predstave »Repa, ki se ne da zlepa». Otroci so ob prihodu v telovadnico namesto vstopnic polagali listke različnih dreves, nato pa prejeli štampiljko ter se udobno namestili ter prepustili zanimivi zgodbici na platnu.

Četrtek, 6.10.: JUDO VRTEC: Ta dan smo bili zelo rekreativni in gibalni, saj smo skupaj z učiteljem juda g. Narsejem Lackovičem iz Judo kluba Prlekija in judo učencema Renejem in Evo spoznavali osnovne  psihomotorične sposobnosti  in veščine  gibanja pri tem športu. Skozi igro gibanja so spoznavali načine, kako graditi  samozavest, spoštovanje in odgovornost.

Petek, 7.10.: SKUPAJ SE IGRAJMO
Zadnji dan v tednu otroka je bil dan odprtih vrat igralnic in izmenjevanje otrok med igralnicami. Otroci so se družili in igrali ter prehajali po skupinah.

Predšolski otroci so se udeležili DNEVA ŠPORTA v ŠIC-u Ljutomer, kjer se je čez 100 otrok iz različnih vrtcev in v družbi ljutomerske maskote Tinka preizkusilo v igri z žogo, spretnostnem poligonu,  elementarnih igrah in plesu.

Radovednost v radovednem tednu otroka je v našem vrtcu postajala vsak dan bolj radovedna. Vodila nas je h globljemu odkrivanju sveta okoli nas, novemu znanju, izkušnjam in spoznanju nekaj novega. Želja otrok je, da še naprej ostanemo radovedni in odkrivamo radovedna vprašanja.

Zapisala: Silvija Filipič, vzg.




Več v Najmlajši