V sredo iskali dve pogrešani osebi

Obravnavali so tudi primer nedovoljenega sprovajanja čez državno mejo in 13 ilegalnih prebežnikov, ki so nezakonito vstopili v R. Slovenijo.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. oktober 2023 ob 06:59
Policija

Policija

Policisti na območju PU Murska Sobota so v preteklih 24 urah obravnavali 9 primerov kaznivih dejanj, nesrečo pri delu in 13 ilegalnih prebežnikov. Obravnavali so še 7 prometnih nesreč, štiri primere kršitev javnega reda in miru, iskali dve pogrešani osebi, in obravnavali dva primera poškodbe vozila s strani divjadi.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali primer tatvine kolesa, tatvino mobilnega telefona, dva primera tatvin iz poslovnih prostorov, poškodovanja tuje stvari, vlom v hišo, požar na kmetijskem stroju, nesrečo pri delu in mejni spor. Obravnavali so še primer nedovoljenega sprovajanja čez državno mejo in 13 ilegalnih prebežnikov, ki so nezakonito vstopili v R. Slovenijo.

Na področju prometne varnosti so obravnavali sedem primerov prometnih nesreč v katerih je nastala le materialna škoda. Prav tako so obravnavali še dva primera povoženja divjadi.

Javni red in mir je bil kršen v štirih primerih in sicer dva primera kršitve na javnem kraju in dva primera kršitve v zasebnem prostoru. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Iskali pa so tudi dve pogrešani osebi, kateri pa so tudi našli ter predali svojcem.

Želeli bi vas opozoriti, da še vedno poteka prometna akcija, ki se glasi »Osredotoči se na cesto«, pri čemer želijo, da vozniki zmanjšajo uporabo naprav ali opreme med vožnjo in ostalih aktivnosti voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje v cestnem prometu oziroma zmanjšujejo zmožnost obvladovanja vozila.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju celotne policijske uprave Murska Sobota.




Več v Črna kronika