Irena Šinko ni več ministrica, posle funkcije začasno prevzema Marjan Šarec

Dosedanja ministrica Irena Šinko se je sodelavkam in sodelavcem zahvalila za odlično sodelovanje in izpostavila nekaj uspešnih projektov ter drugo opravljeno delo.

Prlekija-on.net, sobota, 14. oktober 2023 ob 09:20
Irena Šinko in Marjan Šarec, foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Irena Šinko in Marjan Šarec, foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Državni zbor Republike Slovenije je v petek na predlog predsednika Vlade dr. Roberta Goloba razrešil Ireno Šinko s funkcije ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Posle funkcije ministra začasno prevzema Marjan Šarec.

Dosedanja ministrica Irena Šinko se je sodelavkam in sodelavcem zahvalila za odlično sodelovanje in izpostavila nekaj uspešnih projektov ter drugo opravljeno delo. Svojemu nasledniku je zaželela veliko uspeha pri začasnem vodenju vsebinsko enega najbolj zahtevnih resorjev. Ob tem je izpostavila, da si želi, da bi tudi bodoči minister dobro sodeloval z vsemi ter da se vsebine in projekti, ki so dobro zastavljeni, odvijajo tudi naprej in se zaključijo.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo začasno vodil minister za obrambo Marjan Šarec. Ministrici Šinko se je zahvalil za dosedanje delo in korektno primopredajo ter ji zaželel uspešno pri delu v prihodnje in nasploh vse dobro na njeni nadaljnji življenjski poti.

Irena Šinko je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vodila od 1. junija 2022, ko je Državni zbor RS potrdil 15. slovensko vlado.

Irena Šinko

Predsednik vlade DZ RS predlagal razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko





Več v Politika