Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer obeležila 60 let delovanja

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je svoja vrata odprla 1. septembra 1963.

Prlekija-on.net, torek, 17. oktober 2023 ob 12:03
60 let Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, foto: Občina Ljutomer

60 let Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, foto: Občina Ljutomer

Edina srednješolska institucija v ljutomerski občini - Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer - je vrata odprla 1. septembra 1963, visok jubilej - 60 let delovanja - pa so obeležili v soboto, 14. oktobra. Na slavnostni akademiji so številne obiskovalce nagovorili ravnatelj Zvonko Kustec, minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda, direktor Zavoda Republike Slovenije za šolstvo Vinko Logaj, ljutomerska županja mag. Olga Karba ter nekdanja ravnatelja ddr. Ivan Rihtarič in Boris Zrelec.

Ob tej priložnosti je GFML Kustecu podelila jubilejno nagrado za vso opravljeno delo. Kustec je namreč dan po akademiji, po 20. letih ravnateljevanja, žezlo predal Francu Čušu. Akademijo sta povezovala Vid Sakač in Silva Vrbnjak, v kulturnem delu programa pa so nastopili Komorni zbor Orfej, Tadej Vesenjak, mladi glasbeniki in recitatorji, skupina Spicy in Samo Budna.

Obiskovalci, med katerimi so bili številni nekdanji dijaki, so si po svečani akademiji lahko ogledali prostore šole, spregovorili s profesorji, vodstvom šole ter nekdanjimi sošolci, nato pa je sledilo še druženje generacij.

Celotno akademijo si lahko ogledate v videu.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer slavi 60 let

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer slavi 60 let
Več v Kultura in izobraževanje