Pokrajinski odbor DeSUS-a z novim vodstvom

Na konferenci je bil izvoljen nov pokrajinski odbor, katerega sestavlja 10 članov iz občinskih odborov DeSUS ter člani po funkciji.

Prlekija-on.net, nedelja, 22. oktober 2023 ob 10:01
DeSUS

DeSUS

V četrtek, 19. oktobra, je na letališču v Rakičanu bila sklicana volilna konferenca Pokrajinskega odbora DeSUS za Pomurje na katerem je bil izvoljen nov pokrajinski odbor in novo vodstvo. Pokrajinskega odbora se je udeležilo vseh 21 imenovanih delegatov iz občinskih odborov.

Na konferenci je tekla beseda o položaju starejših v Sloveniji. "Dejstvo je, da so starejši ponovno pozabljeni s strani vlade, ki je na volitvah obljubljala veliko, realizirala pa skoraj popolnoma nič. Na podlagi navedenega je bilo ugotovljeno, da v Sloveniji rabimo stranko DeSUS in da je potrebno storiti vse, da se ponovno vrnemo v parlament in zagovarjamo pravice starejših. Rdeča nit našega programa pa so pokojnine, zdrastvo in dolgotrajna oskrba," je med drugim bilo povedano na konferenci.

Na konferenci je bil izvoljen nov pokrajinski odbor, katerega sestavlja 10 članov iz občinskih odborov DeSUS ter člani po funkciji (člani sveta stranke in izvršnega odbora). Za novega predsednika Pokrajinskega odbora DeSUS za Pomurje je bil soglasno izvoljen Drago Kocbek iz Radencev, za namestnika predsednika odbora pa je bil prav tako soglasno izvoljen Robert Berki iz Lendave.




Več v Politika