Pripadniki Specialne enote prijeli osumljenca, ki je streljal v gostinskem lokalu

Pred tem je bila prostost odvzeta še enemu moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. oktober 2023 ob 07:37
Policija

Policija

V nedeljo okrog 16. ure so bili bili obveščeni o tem, da je v gostinskem lokalu na Pobrežju v Mariboru prišlo do streljanja. Potekale so intenzivne aktivnosti za izsleditev storilca.

V ponedeljek zjutraj so iz PU Maribor sporočili, da so pripadniki Specialne enote v zgodnjih jutranjih urah prijeli osumljenca. Odvzeta mu je bila prostost.

Po prvih znanih informacijah naj bi med gostoma prišlo do spora, oba sta se umirila in nadaljevala z druženjem z njunimi znanci. Eden izmed prej sprtih je v nadaljevanju z orožjem nameril proti oškodovancu, s katerim se je prej sprl, in ustrelil, pri tem pa ga ni poškodoval. Oškodovanec je iz lokala pobegnil, kraj pa je v nadaljevanju zapustil tudi osumljeni.

Nemudoma so stekle intenzivne aktivnosti za izsleditev osumljenca. Še isti večer je bila odvzeta prostost drugemu moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja (po 282. členu KZ-1).

V zgodnjih jutranjih urah so pripadniki Specialne enote v Mariboru prijeli osumljenca, ki mu je bila odvzeta prostost zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja umora (po 116. čl. Kazenskega zakonika, v zvezi s 34. členom istega zakona).

 

Policija

Spor v gostinskem lokalu privedel do streljanja





Več v Črna kronika