Kako v poplavi poslovnih daril izbrati najbolj ustrezna?

Poslovna darila so postala pomemben del komunikacije med poslovnimi partnerji ter med podjetjem in njegovimi strankami oziroma kupci. Le pravilno izbrano poslovno darilo je lahko neprecenljivo sporočilo spoštovanja, zato še zdaleč ni vseeno, katerega boste izbrali.

Oglasno sporočilo, ponedeljek, 23. oktober 2023 ob 07:55
Kako izbrat najboljša poslovna darila?

Kako izbrat najboljša poslovna darila?

Poslovno obdarovanje je veliko več kot le izmenjava predmetov. Poslovna darila so pomemben del odnosov med podjetji, strankami in zaposlenimi. Z njimi lahko izrazite hvaležnost, krepite dobre odnose in poslovne vezi ter povečate prepoznavnost podjetja, zadovoljstvo vaših strank in zaposlenih.

Danes nam je na voljo izjemno pestra ponudba poslovnih daril, da pa resnično dosežejo svoj namen, morajo biti ustrezno izbrana.

Pripravili smo vam nekaj nasvetov, ki vas lahko obvarujejo pred napakami pri obdarovanju s poslovnimi darili.

Kako izbrati ustrezno poslovno darilo?

Poslovno obdarovanje je lahko dvorezen meč, zato je še pred izbiro darila pomembno njegovo načrtovanje. To pomeni, da še zdaleč ni dovolj, da s poslovnim darilom naredite le določen vtis, ampak zahteva njegova izbira natančno strategijo.

Priporočamo vam, da o poslovnih darilih vodite tudi evidenco o tem, kdo je kaj dobil in ob kakšni priložnosti, ter odzive, reakcije in mnenja obdarovancev. Ti podatki vam bodo še kako prišli prav pri naslednji izbiri poslovnih daril.

Kako izbrati pravo poslovno darilo

Da pa boste pri izbiri poslovnih daril storili čim manj napak, upoštevajte spodnje nasvete.

  1. Poslovno darilo izberite glede na cilj obdarovanja

Pri nas se večina poslovnega obdarovanja dogaja v mesecu decembru, ko podjetja zaključujejo poslovno leto. Vendar to še zdaleč ni edina priložnost za obdarovanje.

Poslovna darila se podarjajo tudi ob večjih poslovnih dogodkih, ob odprtju poslovalnic, trgovin ali podružnic, ob širitvi podjetja, ob sklenitvi večjih poslovnih dogovorov, ob obisku podjetja, ob obletnicah podjetja in na raznih sejemskih dogodkih.

  1. Pri izbiri poslovnega darila upoštevajte ciljno občinstvo

Pri izbiri poslovnega darila je pomembno, da se osredotočite na prejemnika, na njegovo starost, spol, želje, interese in hobije.

Na ta način boste pokazali, da se resnično zanimate za prejemnika in njegove interese, prejemnik darila pa se bo počutil cenjen in spoštovan, kar bo pripomoglo k izboljšanju poslovnih odnosov.

Kadar gre za obdarovanje na raznih sejemskih dogodkih ali odprtje trgovin, dobro razmislite, kdo je vaše ciljno občinstvo. V takšnih primerih je potrebno izbrati promocijska darila, ki čim bolje ustrezajo profilu obiskovalcev.

  1. Izberite kakovostna in uporabna darila

Izbira nizko kakovostnega darila, ki nima nobene vrednosti, bo pri obdarovancu pustil slab vtis, kar lahko škoduje tudi ugledu vašega podjetja. Zato vedno izbirajte kakovostna in uporabna poslovna darila, ki bodo obdarovancu v resnici koristila.

Kakovostna poslovna darila imajo dolgotrajen učinek na prejemnika, saj so takšna darila običajno dobro izdelana, bolj zanesljiva in trpežna.

To pomeni, da jih bo prejemnik vedno znova z veseljem uporabljal, in ga vedno znova spomnil na vas in vaše podjetje.

  1. Pri izbiri poslovnih daril upoštevajte proračun

Kakovost je pogosto pogojena tudi s proračunom, ki vam je na voljo za izbiro poslovnih daril. Da bi se izognili kupovanju cenenih poslovnih daril, je smiselno izbiro poslovnih daril natančno načrtovati.

Kaj je pomembno pri izbiri poslovnih daril

Običajno imajo podjetja posebej temu namenjen proračun, v okviru katerega se zbirajo poslovna in promocijska darila za posebne priložnosti.

  1. Dobro razmislite, kakšno količino poslovnih daril potrebujete

Pri kupovanju poslovnih daril je še vedno večina mnenja, da z nakupom velikih količin ogromno prihranimo. Vendar temu vedno ni tako. Pogosto se zgodi, da velika količina poslovnih daril ostane neporabljenih oziroma obleži v skladiščih podjetij.

Zato vam priporočamo, da dobro razmislite, kakšno količino poslovnih daril resnično potrebujete. Na tem mestu upoštevajte, za kakšno priložnost obdarovanja gre in kako veliko je vaše ciljno občinstvo.

Še posebej, če ste omejeni s proračunom, je bolje na prvo mesto postaviti kvaliteto in šele nato kvantiteto.

Najpogostejša poslovna darila

Sedaj pa vas verjetno zanima, katera so najbolj uporabna in praktična poslovna darila, ki jih podjetja najraje podarjajo svojemu ciljnemu občinstvu:

  • Promocijski tekstil zajema široko kategorijo različnih majic, jaken, puloverjev, brezrokavnikov in modnih dodatkov, zato bo izbira zelo enostavna. Promocijski tekstil je še posebej popularen na različnih dogodkih, saj z njim na zelo enostaven način lahko zgradite prepoznavnost podjetja.

  • Flaške so zelo široka kategorija poslovnih daril, zato je izbira resnično zelo pestra. Izbirate lahko med steklenicami različnih oblik in velikosti, športnimi bidoni, termovkami in prisrčnicami. Z nobeno od izbir zagotovo ne boste zgrešili.

  • USB ključki so praktično in uporabno darilo, ki se ga razveseli prav vsak zaposleni, poslovni partner ali obiskovalec na vaši stojnici. USB ključki so na voljo v različnih barvah, velikostih in količini spomina, na voljo pa so tudi v posebnih darilnih embalažah.

  • Vžigalniki že od nekdaj veljajo za zelo priljubljeno in uporabno promocijsko darilo, saj so majhni, priročni in dostopni. Njihova največja prednost je, da omogočajo naročilo velikih količin ali pa jih izberete za bolj namenska darila.

Poskrbite za prepoznavnost svojega podjetja in redno negujte svoje poslovne odnose - z izbiro ustreznih poslovnih daril vam bo zagotovo uspelo!




Več v Gospodarstvo