Dijaki GFML aktivno sodelovali v vzgojno-izobraževalnem procesu v vrtcu Križevci

Dijaki GFML so v okviru Projektnega tedna - modul otroci v vrtcu, preživeli dopoldan v vrtcu Križevci, kjer so aktivno sodelovali v vzgojno-izobraževalnem procesu tega dne ter spoznavali specifike v različnih oddelkih.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. oktober 2023 ob 16:27
Sodelovanje GFML in vrtca Križevci

Sodelovanje GFML in vrtca Križevci

V torek, 17. 10. 2023 so dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, v okviru Projektnega tedna - modul otroci v vrtcu, preživeli dopoldan v vrtcu Križevci, kjer so aktivno sodelovali v vzgojno-izobraževalnem procesu tega dne ter spoznavali specifike v različnih oddelkih.

Zjutraj jih sprejela in pozdravila ravnateljica OŠ Križevci Vasilija Stolnik, sledila je predstavitev primera dobre prakse iz kombiniranega oddelka s strani pedagoške vodje, pomočnice ravnateljice Renate Slavinec Berden. Dijaki so spoznali elemente formativnega spremljanja skozi konkretne primere iz oddelka, kako pedagoško delo poteka po načelu razvojno-pristopa in kako pristopajo k individualnem delu z nadarjenimi otroki.

Vseh 28 dijakov se je nato razporedilo v 5 oddelkov vrtca, kjer so imeli možnost opazovanja ter aktivnega sodelovanja pri izvedbi načrtovanih dejavnosti in kasneje še pri dnevni rutini. V dveh oddelkih sta se izvajali dejavnosti na temo VEVERICA , v oddelku 2-3 leta pa so raziskovali različna PREVOZNA SREDSTVA. V teh oddelkih so otroci razvijali različne sposobnosti, spretnosti in znanja predvsem iz področja jezika in matematike. Lotili so se tudi likovnega ustvarjanja.

V dveh oddelkih so se dijaki lahko seznanili z raziskovalnim delom v vrtcu, saj so se dejavnosti izvajale zunaj vrtca, in sicer v gozdu in doživljajskem parku Križevci. Dijaki so tako imeli priložnost zaznati načela gozdne pedagogike, saj je vrtec Križevci drugo leto vključen v projekt GOZDNI VRTEC. V naravnem okolju, so otroci predvsem raziskovali in bili aktivni udeleženci v vzgojno-izobraževalnem procesu, kjer so bili motivirani, si medsebojno pomagali in se učili drug od drugega, predvsem pa se gibali, družili in zabavali na svežem zraku.

Sledilo je druženje dijakov ob kosilu. Zahvaljujemo se profesorici, ga. Nini Pečnik za uspešno izvedeno sodelovanje, saj so ob koncu dopoldneva bili zadovoljni tako dijaki kot strokovne delavke, predvsem pa naši otroci, ki so preživeli še en pester, aktiven in zanimiv dopoldan.

Vrtec Križevci




Več v Kultura in izobraževanje