Na Salonu VinDel so se predstavili tudi številni ponudniki iz Prlekije in Prekmurja

Pokušnje dobrot na Salonu VinDel so 18. oktober mnogim spremenile v najokusnejši dan leta.

Prlekija-on.net, torek, 24. oktober 2023 ob 09:54
Salon VinDel 2023

Salon VinDel 2023

Salon VinDel je priložnost za pokušnje in doživetje vinske in kulinarične odličnosti. Predstava vina in delikates višjega kakovostnega razreda v Maribor privabi veliko ponudnikov dobrot in še več tistih, ki v njih uživajo. Salon VinDel že 14 let uspešno vzpostavlja most med ponudniki in potrošniki žlahtnih okusov. Letošnji mednarodni salon vina in delikates je 18. oktobra Maribor, mesto Stare trte, spremenil v prestolnico izjemnih okusov in vinsko-kulinaričnih doživetij.

VinDel, ki mnogim velja za najokusnejši dan v letu, je med 12. in 18. uro potekal v čudoviti Kazinski dvorani in preddverjih Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Doživeti je bilo možno več kot petsto različnih okusov iz segmenta višjega kakovostnega razreda vin, delikates in drugih pijač. Srečanja obiskovalcev z vinarji ter ostalimi ustvarjalci dobrot omogočajo vzpostavljanje neposrednih poslovnih stikov, kar je odlična podlaga za realizacijo novih poslov. Okušati je bilo možno izjemno okusne stvaritve, ki prepričajo še tako zahtevne sladokusce. Izjemni sta povezanost in vpliv Salona VinDel na sektor gostinstva in turizma. Pomemben del VinDel-ovega poslanstva je tudi izid publikacije SloVino Vinsko kulinarični trendi, ki tradicionalno izide prav na Salonu VinDel.

Letošnjega Salona VinDel so se predstavili številni vinarji in ponudniki dobrega iz Prlekije in Prekmurja, prav tako sta Hiša gibanice in Društvo Kelih obiskovalcem ponudili prekmursko in prleško gibanico.

Vodene pokušine odlično dopolnjujejo salonsko dogajanje. Pod vodstvom strokovnjakov Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor je potekala vodena pokušnja najbolje ocenjenih vin ocenjevanja Vinski letnik VD Podravje. Ptujska klet, ki je generalni pokrovitelj Salona VinDel, je na vertikalno primerjalno pokušnjo postavila sauvignone od letnika 2022 do 1970. Prav tako so potekala strokovna srečanja sommelierjev Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije in Sommelier.si Academy. Na srečanju so bile prisotne lokalne vinske kraljice ter Vinska kraljica Slovenije.

Častno pokroviteljstvo Salona VinDel sta prevzeli Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Vse vinske degustacije na Salonu VinDel potekajo iz ročno izdelanih kozarcev Steklarne Rogaška. Radenska Naturelle in Radenska Classic sta uradni vodi prireditve. Družba Winterhalter s svojo napredno tehnologijo skrbi za pranje in čistočo kozarcev.

Zavod SloVino je organizator Salona VinDel že od leta 2008. SloVino tudi sicer čez vse leto aktivno izvaja programe za prenos vinsko kulinaričnih informacij in znanj po vsej državi. Upravlja s spletnim portalom SloVino.com in izobraževalnimi programi v okviru Sommelier.si Academy. Društvo Kelih že od samega začetka podpira Salon VinDel in aktivno sodeluje pri sami izvedbi.




Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46