36-letnik v gostinskem lokalu streljal na 30-letnika

S pištolo je poskušal umoriti 30-letnega moškega, proti kateremu je sprožil dva strela, vendar ga ni uspel zadeti. Za roko, s katero je streljal, ga je namreč zagrabil njun znanec in mu jo odrinil, ves čas pa ga je poskušal tudi verbalno odvrniti od njegove namere.

Prlekija-on.net, sreda, 25. oktober 2023 ob 13:06
Osumljenca so prijeli policisti specialne enote policije

Osumljenca so prijeli policisti specialne enote policije

Mariborski kriminalisti so 24. 10. 2023 ob 19. uri s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 36-letnega moškega z območja Maribora, ki je utemeljeno osumljen storitve poskusa umora. Dejanje je storil 22. 10. 2023 okoli 15.40 ure, v gostinskem lokalu v Mariboru. S pištolo je poskušal umoriti 30-letnega moškega, proti kateremu je sprožil dva strela, vendar ga ni uspel zadeti. Za roko, s katero je streljal, ga je namreč zagrabil njun znanec in mu jo odrinil, ves čas pa ga je poskušal tudi verbalno odvrniti od njegove namere. Posledično je oškodovanec uspel zbežati.

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so bili vsi navedeni v družbi moških, ki so se v noči na 22. 10. 2023, oziroma pred tem družili v različnih gostinskih lokalih na območju mesta Maribor. V lokalu na Pobrežju sta se oškodovanec in osumljenec najprej sprla in nato stepla. To je 36-letnega moškega razjezilo, tako da je lokal zapustil in se čez čas vrnil s pištolo, ki jo je uporabil pri kaznivem dejanju.

Policija

Pripadniki Specialne enote prijeli osumljenca, ki je streljal v gostinskem lokalu


Po streljanju pobegnil, prijeli so ga policisti specialne enote policije

Osumljeni je po storjenem kaznivem dejanju pobegnil. V obsežnih policijskih ukrepih za njegovo prijetje so uspeli ugotoviti, da se nahaja v stanovanju na območju Maribora. Zaradi nevarnosti, da je oborožen in da se bo prijetju upiral, so ga naslednje jutro prijeli policisti specialne enote policije, prav tako pa mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Med ukrepi za osumljenčevo izsleditev so pridržali še njegovega 37-letnega znanca, ki je po njegovem begu poskušal skriti oblačila in obutev, ki naj bi jih osumljeni uporabljal v času storjenega kaznivega dejanja. Zoper njega so podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja »pomoč storilcu po storitvi kaznivega dejanja, po 282. členu Kazenskega zakonika«. Za to kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do petih let.

Za kaznivo dejanje umora po 116. členu Kazenskega zakonika je predpisana kazen najmanj 15-ih let zapora. Za poskus se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.




Več v Črna kronika