Občan iz Ljutomera žrtev prevare, oškodovali so ga za več kot 2 tisoč evrov

Prejel je lažno SMS sporočilo, katero naj bi mu poslala Pošta Slovenije, da mora plačati 2 EUR za prejem pošiljke. Občan je navedeni znesek plačal s svojo plačilno kartico preko poslane povezave, naknadno pa je ugotovil, da je neznanec s podatki njegove plačilne kartice v tujini opravil več nakupov v skupni vrednosti preko 2.000 EUR.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. oktober 2023 ob 07:40
Občana so oškodovali

Občana so oškodovali

Policisti so v sredo med drugim obravnavali uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. V tem primeru je občan iz Ljutomera prejel lažno SMS sporočilo, katero naj bi mu poslala Pošta Slovenije, da mora plačati 2 EUR za prejem pošiljke. Občan je navedeni znesek plačal s svojo plačilno kartico preko poslane povezave, naknadno pa je ugotovil, da je neznanec s podatki njegove plačilne kartice v tujini opravil več nakupov v skupni vrednosti preko 2.000 EUR.

Občanom zato svetujemo, naj bodo pozorni in tovrstna sporočila o prispelih pošiljkah natančno preberejo, saj na prvi pogled delujejo pristno. Če obstaja vsaj kanček dvoma o pristnosti, naj zadevo preverijo na najbližji pošti ali pokličejo njihov kontaktni center na telefonsko številko 080-1400.

Ob vsakem prejemu tovrstnega SMS sporočila pa le-tega ignorirajte ali ga izbrišite, nikakor pa nanj ne odgovarjajte, ne klikajte na povezave in ne vnašajte podatkov o plačilnih karticah.




Več v Črna kronika

Prometna nesreča, foto: PGD Ljutomer

V trčenju sta se poškodovali dve osebi

ponedeljek, 29. april 2024 ob 09:45
Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26