SBMS bogatejša za novo električno vozilo za potrebe Mobilnega paliativnega tima

Mobilni paliativni tim Splošne bolnišnice Murska Sobota je s strani Ministrstva za zdravje prejel novo električno vozilo, ki je popolnoma opremljeno.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. oktober 2023 ob 13:36
Novo električno vozilo za potrebe Mobilnega paliativnega tima

Novo električno vozilo za potrebe Mobilnega paliativnega tima

Mobilni paliativni tim Splošne bolnišnice Murska Sobota deluje že dve leti. Trudijo se, da tovrstno oskrbo, ki pomeni oskrbo hudo bolnih v zadnjem obdobju življenja, omogočajo vsem prebivalcem regije. Oskrbo izvajajo pretežno na domu, za kar potrebujejo tudi vozilo.

Z dnem, 26. oktobrom 2023 je Mobilni paliativni tim Splošne bolnišnice Murska Sobota, s strani Ministrstva za zdravje, prejel novo električno vozilo, ki je popolnoma opremljeno. Vsebuje prenosni laboratorij, ultrazvok, prenosni EKG, koncentrator kisika in druge številne pripomočke, ki jih zdravnik in medicinska sestra potrebujeta za kakovostno obravnavo na terenu.

Nova pridobitev je bolnišnico in ekipo Mobilnega paliativnega tima zelo obogatila, zato se ob tej priložnosti zahvaljujejo Ministrstvu za zdravje, ki je denarna sredstva pridobilo v okviru Evropskega projekta »Krepitev paliativnih mobilnih timov« iz Načrta za okrevanje in odpornost Republike Slovenije.




Več v Gospodarstvo