Ansambel Upanje pripravil velik koncert ob 10-letnici delovanja

Na koncertu so zaigrali svoje skladbe in gostili imenitne glasbene goste s katerimi so pripravili čudovit program z najlepšimi skladbami iz zakladnice narodno-zabavne glasbe.

Ivan Trunk, petek, 3. november 2023 ob 22:26
Koncert ob 10-letnici ansambla Upanje

Koncert ob 10-letnici ansambla Upanje

V nedeljo, 29. oktobra, se je v Večnamenski dvorani v Gorišnici odvil veliki koncert ansambla Upanje, ki so skupaj s številnimi gosti pripravili čudovit program. Ansambel Upanje so v teh letih dosegli veliko festivalskih nagrad. Kljub njihovi mladosti že 10 let zabavajo ljudi po različnih zabavah in veselicah. Na koncertu so zaigrali svoje skladbe in gostili imenitne glasbene goste s katerimi so pripravili čudovit program z najlepšimi skladbami iz zakladnice narodno-zabavne glasbe.

Glasbeni gostje so bili skupina Zaka' pa ne, ansambel Štrk, ansambel Opoj, ansambel Razplet, ansambel Glas, Rudi Šantl, Vera Šolinc, Eva Šolinc, Larisa Majcen, Primož Kirič in citrarka Petra Grabrovec, koncert pa je povezoval: Domen Hren.

Ansambel Upanje sicer sestavljamo štirje člani: Niko Zorko - vodja ansambla, harmonika, klaviature; Marcel Šafarič - vokal, bobni, klarinet; Klemen Zavec - vokal, ritem kitara, el. kitara ter Žiga Viher - vokal, bas kitara, bariton.

Koncert ob 10-letnici ansambla Upanje

"Ko malce pogledamo nazaj, je teh 10 let prehitro minilo, zdi se, da ni dolgo tega, ko smo prvič zaigrali skupaj kot otroci. V teh letih se je nabralo ogromno lepih spominov in pozitivnih dogodivščin! Težko bi bilo vse strniti v nekaj stavkov, v bistvu, če bi o naših dogodivščinah nastajala knjiga, bi že do danes imela najbrž kar nekaj sto strani (smeh). V teh letih pa smo si kot ansambel in kot osebnosti, nabrali mnogo izkušenj, tako festivalskih, studijskih in mnogih drugih. V svoji vitrini imamo več kot 12 festivalskih nagrad, posneli smo več kot 15 pesmi in izdali 8 videospotov. Veseli smo, da smo si do danes že osvojili odlično publiko, ki nas spremlja in podpira na naši glasbeni poti," so nam ob tem povedali.

Njihove festivalske nagrade:

- Festival Cerkvenjak 2015 - 1. mesto strokovne komisije
- Festival Vurberk 2016 - 3. mesto za besedilo (Ptujske ulice)
- Festival Loborfest 2017 - Najboljši aranžma & srebrni bariton (3. mesto strokovne komisije)
- Šov Glasbeni skavt - 2. mesto
- Festival Graška Gora poje in igra 2019 - Srebrni pastirček
- Festival Cerkvenjak 2019 - zmagovalci občinstva
- Festival Dolenjske Toplice 2019 - nagrada za najboljšo instrumentalno izvedbo
- Festival NZG Ptuj 2021 - Najboljša skladba (Nedosegljiva)
- Festival NZG Ptuj 2022 - Absolutni zmagovalci med ostalimi zasedbami (Orfej)
- Festival NZG Ptuj 2022 - Najboljša skladba (Hišica ob morju)
- Festival Pod Pohorjem 2022 - 1. nagrada strokovne komisije - Plaketa Tineta Lesjaka

Fantje radi rečejo, da so v teh letih postali kot druga družina. Ogromno se družijo tudi kadar niso na odru. Upanje igrajo na vseh vrstah zabav za zaključene družbe, na odprtih prireditvah, veselicah, itd.

"Leto 2023 je za nas pomembno, saj smo v nedeljo, 29. oktobra praznovali 10. obletnico delovanja našega ansambla. V ta namen smo pripravili veliki koncert z gosti, ki se je zgodil v Večnamenski dvorani v Gorišnici. To je bil za nas največji projekt do sedaj. Vanj smo vložili ogromno energije, truda in dela. Dokler takšne prireditve ne organiziraš sam, si niti ne predstavljaš, kaj vse se pravzaprav skriva za koncertom, ki ga obiskovalec vidi v dveh urah in pol. Veseli in ponosni smo, da nam je koncert uspel kot smo si zamislili, vse se je zgodilo celo nad pričakovanjem. Veseli in srečni smo, da je bila dvorana polna in da se je spontano ustvarilo takšno odlično vzdušje ob domači glasbi! Priznamo, da smo vmes potočili kakšno solzo sreče!" so še ob tem povedali.

Radi bi se zahvalili vsem, ki so koncert obiskali in vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je koncert tako uspel!

"V prihodnosti lahko od nas pričakujete še več novih pesmi - nekatere že pridno vadimo in jih bomo kmalu posneli v studiu, pričakujete lahko tudi nove videospote! Spremlajte nas še naprej - veselimo se vaše družbe!" še pravijo fantje iz ansambla Upanje.




Več v Družabno