Meteorplast ŠIC bar brez možnosti proti prvaku

Po petih odigranih prvenstvenih dvobojih Ljutomerčani zasedajo tretje mesto (7 točk), v naslednjem krogu pa bodo v petek, 10. novembra 2023, v prleški prestolnici gostili Oplast iz Kobarida.

Prlekija-on.net, sobota, 4. november 2023 ob 09:05
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 3. novembra, so bili odigrani dvoboji 5. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji rezultati: Dobovec - Meteorplast ŠIC bar 8:2 (3:1), Sevnica - Oplast Kobarid 7:1 (1:0), Dobrepolje - Bronx Škofije 6:6 (3:1) in THE Nutrition Extrem - Siliko Vrhnika 3:4 (0:2).

Ljutomerčani so se na gostovanje v Rogaško Slatino, kjer prvenstvene tekme igra večkratni državni prvak in udeleženec lige prvakov Dobovec, odpravil brez Roka Šnofla, Tjaža Lovrenčiča in Vida Kosa. Odlična domača ekipa, ki je v šestih medsebojnih dvobojih Ljutomerčanom oddala le točko, je znova pokazala svojo moč in Prlekom zadala najvišji poraz od kar ekipa Meteorplasta ŠIC bara znova nastopa med prvoligaši.

Gostitelji so z zadetki Žige Čeha (5.), Nika Cesarca (10.) in Klemna Duščaka (11.) povsem umirili goste, ki so nekaj svetlih trenutkov na tekmi imeli le v zadnjih dveh minutah prvega polčasa. Po zadetku Alena Ruisa (19.) so si priigrali še dve priložnosti, a je bil vratar domačih Marko Peček na mestu.

Zmagovalec je bil odločen v 22. minuti dvoboja, ko je drugič na tekmi zadel Duščak. V 27. minuti je na 5:1 povišal nekdanji igralec ljutomerske ekipe Denis Kneževič, štiri minute pozneje pa je svoj deveti zadetek v sezoni dosegel najboljši strelec prvenstva Patrik Pasariček. Aljaž Goznik je v 35. minuti premagal nekdanjega klubskega soigralca/vratarja Miho Prijola in znižal zaostanek (2:6), a so domačini v izdihljajih tekme prišli še do dveh zadetkov. Najprej je lastno mrežo zatresel Adrijan Trstenjak (37.), končni izid pa je v 38. minuti postavil Dino Pasariček.

Po petih odigranih prvenstvenih dvobojih Ljutomerčani zasedajo tretje mesto (7 točk), v naslednjem krogu pa bodo v petek, 10. novembra 2023, v prleški prestolnici gostili Oplast iz Kobarida. Še pred dvobojem s Kobaridci se bo ekipa Meteorplasta ŠIC bara odpravila v Sodražico, kjer jo v torek, 7. novembra, čaka tekma osmine finala pokala Terme Olimia proti ekipi THE Nutrition Extrem.




Več v Šport