Prenovljena in povečana skakalnica v Juršincih bo omogočala nov rekord

Rekord skakalnice znaša 28 metrov in je bil postavljen leta 2013. Od prenove še tekem sicer ni bilo, saj še čakajo na pravo zimo, ki so v zadnjih letih bolj poredko. Upamo, da bo letos kaj drugače.

Prlekija-on.net, torek, 7. november 2023 ob 12:14
Prenovljena skakalnica v Juršincih

Prenovljena skakalnica v Juršincih

Smučarski skoki so v Juršincih in okolici zelo priljubljeni že od nekdaj, tam imajo tudi smučarsko skakalnico na Štampohu zraven Juršincev, ki so jo začeli graditi leta 1986, prvo tekmovanje pa so priredili že leta 1991. Uradna otvoritev skakalnice je bila leta 1993, do zdaj pa so tam organizirali okoli 25 tekem. Tam se nahajata dve skakalnici in sicer manjša 25-metrska in večja 45-metrska skakalnica.

Skakalnico v Juršincih so leta 2021 povsem prenovili ter povečali za dobrih 5 metrov. Na prenovljeni skakalnici bo tako sedaj možnost, da se postavi nov rekord. Zadnje tekmovanje na manjši skakalnici, kjer rekord znaša 28 metrov (postavljen leta 2013), so izvedli leta 2018, ko je pri nas bilo na zadnje več snega. Reportažo iz te tekme si lahko ogledate v povezanem članku.

Kot nam je povedal David Kvar, ki je leta 2021 prevzel upravljanje skakalnice, so prenovili manjšo skakalnico, kjer so uredili tudi reflektorje, tako da bodo v prihodnosti lahko prirejali še nočne tekme. A od prenove še tekem ni bilo, saj še čakajo na pravo zimo, ki so v zadnjih letih bolj poredko. Upamo, da bo letos kaj drugače.

Smučarski skoki v Juršincih

Na smučarskih skokih v Juršincih se je pomerilo 28 tekmovalcev


Smučarski skoki v Juršincih

V Juršincih skakali posamično in ekipno, pripravili pa so tudi presenečenje


Skakalnica v Juršincih
Skakalnica v Juršincih
Skakalnica v Juršincih
Skakalnica v Juršincih



Več v Gospodarstvo