Koncertni sklop Ventus Aquilo zvenel v cerkvi Sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru

Komorni zbor Orfej iz Ljutomera je v nedeljo, 5. novembra 2023 skupaj z gosti, pevkami in pevci Komornega zbora Glasis iz Markovcev, v ljutomerski cerkvi izvedel drugi koncert iz koncertnega sklopa z naslovom Ventus Aquilo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. november 2023 ob 07:41
Komorni zbor Orfej

Komorni zbor Orfej

Člani omenjenih zborov so letos februarja že sodelovali kot demonstracijski zbor na štiridnevnem zborovodskem tečaju Gary Graden Masterclass (mojstrski tečaj Garyja Gradna). Po koncu štiridnevnega tečaja, ki so se ga udeležili perspektivni dirigenti in dirigentke iz vse Slovenije, je združeni zbor v razprodani Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru pod taktirko mednarodno priznanega dirigenta Garyja Gradna in nadebudnih dirigentov izvedel odlično sprejet celovečerni koncert.

To jesen sta Komorni zbor Orfej in Komorni zbor Glasis ponovno združila moči. Po uspešno izvedenem koncertu v Markovcih 3. novembra, sta zbora v nedeljo, 5. 11. prepevala še občinstvu v ljutomerski cerkvi sv. Janeza Krstnika. Zbora sta se predstavila vsak s svojim izbranim repertoarjem skladb, za zaključek večera pa sta kot združeni zbor izvedla še štiri skupne skladbe:

- Trilo (švedska ljudska, prir. Ale Möller)
- Abendlied (Josef Rheinberger)
- Corona Vitae (Michael Waldenby), solo Eva Kokot
- Glädjens blomster (švedska ljudska, prir. Hugo Alfven)

Komorni zbor Orfej

Omenjena koncerta sta bila za pevce Komornega zbora Orfej še posebej pomembna, saj jih je na oder kot novi umetniški vodja pospremil Vito Žerdin. Vito Žerdin, profesor glasbe, je do letošnje jeseni pri Komornem zboru Orfej opravljal funkcijo asistenta umetniškega vodje, z oktobrom pa je uradno prevzel dirigentsko palico od dosedanjega umetniškega vodje in dirigenta Andraža Hauptmana. Orfejevke in Orfejevci Vitu iskreno čestitamo in se veselimo prihajajočih izzivov. Ob tej priložnosti se iz srca zahvaljujemo Andražu Hauptmanu za vse neprecenljive ustvarjalne trenutke, za vestno in intenzivno delo.

Posebna zahvala ob tem sodelovanju gre dirigentu Komornega zbora Glasis, Ernestu Kokotu in njihovi predsednici, Martini Horvat, za nesebičnost in predanost ljubiteljskemu petju. Veselimo se ponovnega srečanja.

Člani Komornega zbora Orfej se zahvaljujemo vsem, ki omogočajo naše delovanje, predvsem Občini Ljutomer in Javnemu skladu za kulturne dejavnosti Republike Slovenije in območni izpostavi JSKD Ljutomer ter sponzorjem, donatorjem in zvestemu domačemu občinstvu.

Komorni zbor Orfej




Več v Kultura in izobraževanje