Na državni reviji poustvarjalcev ljudske glasbe Napev - odsev slavila Beročka

Na oder v Dolsko sta letos Marinka in Selma prinesli prleške ljudske pesmi od katerih sta dve šele izdani na prihajajočem albumu.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. november 2023 ob 17:27

Iskreno čestitamo našima Orfejevkama, Selmi in Marinki, ki sta včeraj kot Beročka na državni reviji poustvarjalcev...

Objavil/a Komorni zbor Orfej dne Nedelja, 19. november 2023

Beročka

V soboto, 18. novembra, se je v Dolskem pri Ljubljani odvila državna revija poustvarjalcev ljudske glasbe NAPEV - ODSEV v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS. Beročka, v sestavi Marinka Prelog in Selma Franov iz Ljutomera, je z nastopom na območni reviji po presoji strokovnih ocenjevalcev dosegla državni nivo in s tem zlato plaketo, na državno revijo pa se je uvrstila skupaj z desetimi skupinami iz vse Slovenije.

Med njimi je bil tudi glasbeni sestav Leščeček, KD Slavka Osterca Veržej, ostali nastopajoči so bili še Dečve, pevke Folklorne skupine Sava Kranj, Fantje z Viča iz Kulturno-umetniškega društva (KUD) Židan Parazol Ljubljana, pevci ljudskih pesmi Kranjski furmani iz Kulturnega društva akademske folklorne skupine Ozara Kranj, Drumlce iz KUD Židan Parazol, Maroltovke iz Akademske folklorne skupine France Marolt, Kantadore iz Kulturnega društva Gradin ter Maroltovski godci iz Akademske folklorne skupine France Marolt. Nastopajoče je spremljala tričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Matej Jevnišek, Gregor Budal in Naja Zapušek, po njihovem mnenju pa se je najbolje predstavil duet Beročka.

Na oder v Dolsko sta letos Marinka in Selma prinesli prleške ljudske pesmi od katerih sta dve šele izdani na prihajajočem albumu. Zapeli sta štiri ljudske pesmi: Kak so me mati navadili, Na klinčku visi kikelca, Obljubim ti z menoj si venčke plesti in Jaz sem deklica nevesta. Beročka sta na državni reviji poustvarjalcev glasbenega izročila Napev - odsev slavili že lani.

Drugo mesto je zasedla zasedba Kantadore, tretje pa Kranjski furmani.

Béročka - Selma Franov in Marinka Prelog

Ljutomerčanki slavili na državni reviji poustvarjalcev glasbenega izročila Napev - odsev





Več v Kultura in izobraževanje