Zaprla se je ena izmed najbolj poznanih gostiln pri nas

Gostilna je bila stalnica na seznamih top gostiln v našem koncu, priporočali so jo tudi številni tuji ugledni gostje, ki so kadarkoli obiskali Prlekijo.

Prlekija-on.net, nedelja, 26. november 2023 ob 17:03
Gostilna Tramšek

Gostilna Tramšek

Pred kratkim se je zaprla ena izmed najbolj poznanih in priznanih gostiln v Prlekiji, Gostilna Tramšek v Žerovincih. Gostilna se je zaprla, saj je Zvonko Šela, ki je gostilno vodil zadnja leta, šel v pokoj. Zvonko velja za velikega strokovnjaka za vino, pogosto so ga opisovali kot najboljšega natakarja pri nas, v kuhinji pa je delovala kuharica, mojstrica prleške kuhinje Jelena Tramšek.

Gostilna je slovela po lokalni hrani in sestavinah, ki so jo razvijali in nadgrajevali na višjo raven, poleg pa ponujali vina domačih vinarjev. Gostilna se je sicer redno uvrščala na sezname najboljših restavracij pri nas, priporočali so jo tudi številni tuji ugledni gostje, ki so kadarkoli obiskali Prlekijo.

Pred leti je znani kulinarični novinar in bloger Alexander (Alec) Lobrano obrok v gostilni uvrstil na seznam svojih desetih najljubših obrokov v letu. Na seznamu se je znašla poleg gostiln iz precej večjih in bolj prestižnih mest, kot so Pariz, London, Singapur, Dunaj, New York in Tokio.

Gostilna Tramšek

Gostilna Tramšek med top gostilnami Štajerske in Prekmurja


Objavil/a Gostilna Tramšek dne Sreda, 04. avgust 2021

Today

Objavil/a Gostilna Tramšek dne Petek, 01. oktober 2021
Gostilna Tramšek

Alec Lobrano obrok v Gostilni Tramšek uvrstil med 10 najljubših v letu 2015


Gostilna Tramšek

Gostilna Tramšek v izboru najboljših restavracij v Sloveniji





Več v Gospodarstvo