Splošna bolnišnica Murska Sobota praznuje 130. obletnico

Prizadevajo si pridobiti tudi najsodobnejšo medicinsko opremo, v tem trenutku je največja potreba po koronarografu, ki ga bolnišnica potrebuje za opravljanje invazivne srčne diagnostike.

Prlekija-on.net, torek, 28. november 2023 ob 09:43
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota praznuje svojo 130. obletnico predane službe zdravstveni oskrbi in skrbi za našo skupnost. Ob tej častitljivi priložnosti se ozirajo na dolgoletno zgodovino, zato so v ta namen pripravili razstavo. Prav tako bodo izdali Zbornik s predstavitvijo vseh dejavnosti, dosežkov in srčnih zgodb bolnišnice ter dogodek počastili z osrednjo prireditvijo, ki bo 15. decembra. Slavnostna govornica na dogodku bo predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar.

"Od svoje ustanovitve, leta 1893 smo rasli in se razvijali, zagotavljajoč najvišjo raven zdravstvene oskrbe našim pacientom. 130 let trdnih vrednot, predanega osebja in neprestane inovacije so nas pripeljali do današnje točke, kjer smo ponosni na svojo vlogo v zdravstveni skupnosti," sporoča vodstvo bolnišnice.

Odprtje razstave ob 130. obletnici SBMS

Odprli razstavo ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Murska Sobota


V tem trenutku je največja potreba po koronarografu

Prizadevajo si pridobiti najsodobnejšo medicinsko opremo, v tem trenutku je največja potreba po koronarografu, ki ga bolnišnica potrebuje za opravljanje invazivne srčne diagnostike. Koronarografija je ključnega pomena za diagnosticiranje različnih bolezni srca in načrtovanje ustreznega zdravljenja. Omogoči nam pregled srčnega žilja. Ob pomembni zožitvi žile se le ta razreši s perkutano koronarno intervencijo, kjer se z balonom razširi žila in vstavi žilna opornica. S postopkom rešujejo življenje pri miokardnem infarktu ter kakovost življenja pri kroničnih zožitvah srčnih žil.

Vabijo vas, da v duhu solidarnosti in skrbi za skupnost razmislite o dobrodelnosti in letos namesto poslovnih daril usmerite sredstva v zdravje naše skupnosti. Donacijo (za nakup koronarografa) lahko nakažete na transakcijski račun bolnišnice: SI56 0110 0603 0278 282, sklic 922033

Zahvaljujejo se vsem, ki ste prispevali k uspehu bolnišnice skozi vsa ta leta. "Vaša podpora nam daje moč in navdih za nadaljnje delo v dobrobit naših pacientov," še sporoča vodstvo bolnišnice.




Več v Gospodarstvo